Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
Hyde Park / Odp: no nie mogę...
« Ostatnia wiadomość wysłana przez xetras dnia Dzisiaj o 11:04:10 am »
Napastnik jak zwykle wali w napastnika.
(A ten z 15 - gnie się w ukłonie? Na główkę chce odbić?)
Zmyślna stopklatka.
2
Hyde Park / Odp: Rosja, ZSRR, Ukraina...
« Ostatnia wiadomość wysłana przez xetras dnia Dzisiaj o 10:59:00 am »
Zachód ma swoje absurdy.
To, co się dzieje na wschód od nas pokazuje, że alternatywy są znacznie gorsze. Z absurdami można żyć, można też mieć nadzieję, że zostaną z czasem wyeliminowane. Życie pod rządami konkurentów Zachodu - od Kima, przez ajatollahów, i Putina, do Xi - oznacza stan ciągłej niepewności o tego życia ciąg dalszy, zwł. przy jakichkolwiek przejawach niezależnego myślenia, a tym bardziej działania.
Potwierdzam swoją zgodę.
Niby to oczywiste, ale (warto to doceniać na codzień) inteligentne skurkomaty są i u nas we władzach.
Niektórzy myślą.
Do przodu, strategicznie, itd...
3
Akademia Lemologiczna / Odp: Akademia Lemologiczna: [Pokój na Ziemi] - czyli reset przypadkiem wspomagany
« Ostatnia wiadomość wysłana przez xetras dnia Dzisiaj o 10:53:15 am »
Stawiam tezę, że triplet wymyka się śledczym badaniom i kwadruplet (raczej imho - tetraplet winno być najlepszym słowem) oraz inne mnożenie bytów jest zbędne.

Na razie mi na to brak argumentów.
Dublet - łatwy do rozpoznania, lojalny agent - ten jest zawsze podejrzany, ale taki triplet jest najbezpieczniejszy w siatkach szpiegowskich.

Dlatego Laugera nie rozgryźli w trakcie, dopiero post factum uprawdopodobnili podejrzenia względem niego i jego możliwości i faktycznych czynów.

4
DyLEMaty / Odp: Coś dla fanów "Star Wars" ;)
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Smok Eustachy dnia Dzisiaj o 10:22:59 am »
O
https://youtu.be/0n9aZaiyPRI 3 odcinek Mandalorianina jest nieco nietypowy i odbiega od standardów produkcji. Czy jest przez to nudny?
5
Hyde Park / Odp: no nie mogę...
« Ostatnia wiadomość wysłana przez maziek dnia Dzisiaj o 09:20:24 am »
Meski ból :) . Ten z 15 sprawdza, czy jest o co walczyć :) . Lewandowski nabrał zapas powietrza i zamierza dmuchać, żeby odbić. 14 już wie, że przegrał, a 6 z odrobiną cynizmu i zdziwienia uważa, że pójdzie bokiem.
6
DyLEMaty / Odp: Będąc Młodym Fizykiem...
« Ostatnia wiadomość wysłana przez maziek dnia Dzisiaj o 08:35:28 am »
No i co z tego, jakie były okoliczności? Nalepa w to w wszedł i firmował. Osobiście nieszczególnie mnie interesują motywy i jakie majtki miał na sobie twórca, jak tworzył. Wyszło, jak wyszło. Oczywiście, że to na Moskwę'80 to wtedy nie wiedziałem, dopiero dużo później na zasadzie wspominków starych dobrych czasów poznałem tę historię. Nie chodziło więc o to, że to dla Ruskich było, tylko czerstwe to było od początku i pamiętam swój żal, kiedy podwójnie szczęśliwy (raz, że w ogóle kupiłem tę płytę, dwa, że Nalepę) nijak nie mogłem się tym napawać. Chodzi o usilne wtłaczanie jednej dyscypliny w drugą - czyli wzmiankowaną "interdyscyplinarność". Oczywiście może to wyjść dobrze, prawdopodobnie, kiedy wychodzi naturalnie i bez wysiłku: bo mój chłopak w piłkę kopie, wczoraj strzelił bramki dwie. Albo uliczkę znam w Barcelonie i różne inne z Mundialeiro Maleńczuka też (choć to już żywa satyra i ironia). Czyli można, tylko nic na siłę ;) .
7
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Lieber Augustin dnia Dzisiaj o 08:30:12 am »
Wiesz, nie jestem pewien. Mam wrażenie, że póki co zwyczajnie bardziej się boją swojego bossa, niż skutków sankcji, ale sytuacja - jak to się mówi - jest dynamiczna. Istnieje też opcja, że bożyszcze faktycznie poważnie choruje, i dlatego zamiast wychylać się z zamachami, po prostu czekają...
Ja też nie jestem pewien. Faktycznie ma być tak, jak piszesz. A z drugiej strony, kto tam potrafi zgłębić tajemniczą rosyjską duszę?
A co do poważnej choroby Puti, jakoś słabo się w to wierzy. Według moich spostrzeżeń, swołocz, zwłaszcza skończona, z reguły cieszy się jak najlepszym zdrowiem.
Zresztą nie będziemy wróżyć z fusów. Przyszłość pokaże...
8
Hyde Park / Odp: Polityczna Rzeźba
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Q dnia Dzisiaj o 01:18:45 am »
9
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Q dnia Dzisiaj o 01:01:19 am »
Z przykrością powinniśmy zdać sobie sprawę z prostego faktu: Rosja żyje i funkcjonuje wbrew wszelkiej logice.

Wiesz, nie jestem pewien. Mam wrażenie, że póki co zwyczajnie bardziej się boją swojego bossa, niż skutków sankcji, ale sytuacja - jak to się mówi - jest dynamiczna. Istnieje też opcja, że bożyszcze faktycznie poważnie choruje, i dlatego zamiast wychylać się z zamachami, po prostu czekają...

Zachód ma swoje absurdy.

Prawda. I swoje grzechy też. Ale to, co się dzieje na wschód od nas pokazuje, że alternatywy są znacznie gorsze. Z absurdami można żyć, można też mieć nadzieję, że zostaną z czasem wyeliminowane. Życie pod rządami konkurentów Zachodu - od Kima, przez ajatollahów, i Putina, do Xi - oznacza stan ciągłej niepewności o tego życia ciąg dalszy, zwł. przy jakichkolwiek przejawach niezależnego myślenia, a tym bardziej działania.
10
« Ostatnia wiadomość wysłana przez xetras dnia Marzec 19, 2023, 11:27:32 pm »
Zachód ma swoje absurdy.
Tzn.
Wobec deklaracji (z Zachodu) należy wymagać ich potwierdzenia.
Inaczej na deklaracjach można wiele stracić.
Zwłaszcza - rozumianych dosłownie i rzeczowo.
Strony: [1] 2 3 ... 10