@maziek
Uważam, że Luca ma rację, xetras jest trollem.
Nie wiem, ile potrwałaby moja korespondencja z Lucą o Unii, gdyby xetrasa nie było na Forum. Być może skończyłaby się po wymianie jeszcze tylko kilku postów, ale może potrwałaby dłużej.
Chciałbym jednak, żeby zakończyła się wtedy, kiedy jednemu z nas odechce się pisać o Unii, a nie dlatego, że Luca się wku*** i znowu zniknie z forum na kwartały, albo i na lata.
Znam twoją w zasadzie nieograniczoną wiarę w możliwość edukacji/naprawy trolla, i/lub wiarę w bezwzględne prawo trolli do pisania na Forum, w związku z tym mam następującą propozycję:
Proponuję, żeby xetras nie pisał w wątkach, których założyciele go nie zapraszają.
Jeżeli nie jest trollem, to sam nie będzie chciał występować w roli nieproszonego gościa i problem sam się rozwiąże, to znaczy, xetras będzie dalej śmiecił na Forum, ale przynajmniej nie w tych wątkach, do których nie jest zapraszany (jest wypraszany).
Mam nadzieję, że Luca zaakceptuje takie częściowe rozwiązanie.
A jeżeli xetras jednak będzie pisał w wątkach, do których nie jest zapraszany, to założysz mu wątek pod tytułem, na przykład, „Blog xetrasa”, czy coś w tym rodzaju, i przeniesiesz jego wpisy jako nieproszonego gościa do tego nowego wątku.
To samo stosuje się do trolla z nastoletnim stażem, Smoka E. Właśnie zatrollował w wątku o Unii.
Proszę, przenieś to gdzieś.
@olka
Od jakiegoś czasu, nie zauważyłem od kiedy, masz także status administratora jak maziek. Być może stanowicie duumwirat, w takim razie powyższy apel stosuje się do ciebie tak samo jak do maźka.