1
Hyde Park / Odp: Rosja, ZSRR, Ukraina...
« Ostatnia wiadomość wysłana przez xetras dnia Lipca 04, 2025, 11:59:02 pm »wszystko co szkodzi Rosji jest dla USA dobreCiekawi mnie, skąd wziąłeś tę spekulację?
wszystko co szkodzi Rosji jest dla USA dobreCiekawi mnie, skąd wziąłeś tę spekulację?
wszystko co szkodzi Rosji jest dla USA dobreDla kogo innego.
Trump dobija Ukrainę.Jaką czynnością?
Chyba żyjemy w innych rzeczywistościach. Dla USA sprawa jest, jeśli chodzi o supremację mocarstwowości, jasna, wszystko co szkodzi Rosji jest dla USA dobre. Wspieranie Ukrainy jakie dotąd oferowały Stany jest drobiazgiem finansowym w porównaniu z niezwykle dla nich istotnym rośnięciem Chin - ale akurat Rosję tym sposobem skutecznie kontrolowali i osłabiali tanim kosztem. Pomijam, że podpisali z Ukrainą umowę surowcową, korzystając z pozycji ratownika ale podając tonącemu brzytwę i to jeszcze nieuprzejmie, bo "tylko biznes". Ale osłabianie Rosji cudzymi rękami to nie jest "tylko biznes".USA nie stać na obronę atakiem Izraela z jednoczesnym udziałem na peryferiach Europy.
Gang Olsena: Olsen wymyka się obławie...A nie Różowa Pantera?
Trump dobija Ukrainę.Nie
Czasami nieobecność to grzech, czasami śmiertelny. Na ogół nie dla nieobecnego, co prawda.Tak g r a się jak przeciwnik pozwala