Warning: session_start(): open(/home/klient.dhosting.pl/ijontichy11/.tmp//sess_4a93161abe839eac253dbb010ce3569a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /home/klient.dhosting.pl/ijontichy11/www/forum/Sources/Load.php on line 2530

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /home/klient.dhosting.pl/ijontichy11/.tmp/) in /home/klient.dhosting.pl/ijontichy11/www/forum/Sources/Load.php on line 2530
Filmy SF warte i nie warte obejrzenia

Autor Wątek: Filmy SF warte i nie warte obejrzenia  (Przeczytany 2381324 razy)

NEXUS6

• Juror
  • God Member
  • MISTYK WYSTYGŁ, WYNIK: CYNIK
Odp: Filmy SF warte i nie warte obejrzenia
« Odpowiedź #1080 dnia: Grudnia 20, 2006, 03:17:25 am »
Dekard to antygłowa, nie replikant 8-) Musial byc czlowiek

To znaczy, chodzi Ci, że jest kobietą? W to też wątpię...  ;)

CU
Deck
To bym napisal, ze fajna antygłowa, a nie antygłowa  :-X. Ale ta akurat role dostala Hannah.

A ja odswiezylem sobie ostatnio (ach ten e-mul ::)) SATURN 3. Mycha traci sazniscie, ale pomysl (zwlaszcza na tamte czasy) ciekawy. No i wyglad Hektora calkiem niezly. Kto to widzial i co sadzi?

Deckard

• Juror
  • God Member
« Odpowiedź #1081 dnia: Grudnia 20, 2006, 08:07:50 am »
To był film, który zawsze chciałem zobaczyć. Może będzie mi dane.
Pamiętam, że kiedyś był emitowany w telewizji polskiej, późno w nocy, ze względu na ponoć dość odważne sceny erotyczne.
Heheh, ciekaw jestem czy dzisiaj też tak by opisali ten film...

CU
Deck

Terminus

• Gość
« Odpowiedź #1082 dnia: Grudnia 20, 2006, 01:24:23 pm »
To było to, co jakiś robot zgniatał dezodorant? ::) Bo mam takie wspomnienie z dzieciństwa że widziałem to w jakimś filmie i spać nie mogłem ze strachu...
« Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2006, 01:24:36 pm wysłana przez Terminus »

maziek

• YaBB Administrator
  • God Member
  • zamiast bajek ojciec mi Lema opowiadał...
« Odpowiedź #1083 dnia: Grudnia 20, 2006, 02:20:47 pm »
To jest taki film z Kirkiem Douglasem?
Człowiek całe życie próbuje nie wychodzić na większego idiotę niż nim faktycznie jest - i przeważnie to mu się nie udaje (moje, z życia).

Deckard

• Juror
  • God Member
« Odpowiedź #1084 dnia: Grudnia 20, 2006, 02:35:51 pm »
Wygląda na to, że tak: http://www.film.org.pl/prace/saturn_3.html

CU
Deck

dzi

• Juror
  • God Member
  • Profesja: Negat Charakter: Neutralny neutralny
« Odpowiedź #1085 dnia: Grudnia 20, 2006, 03:08:25 pm »
mozesz nagrac mi sceny erotyczne?

;)

This user possesses the following skills:

maziek

• YaBB Administrator
  • God Member
  • zamiast bajek ojciec mi Lema opowiadał...
« Odpowiedź #1086 dnia: Stycznia 08, 2007, 05:38:18 pm »
http://www.gazetawyborcza.pl/1,75475,3834221.html

edit: ekhm, właśnie się zorientowałem, że Miesław był z tym pierwszy w innym wątku...
« Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2007, 06:27:55 pm wysłana przez maziek »
Człowiek całe życie próbuje nie wychodzić na większego idiotę niż nim faktycznie jest - i przeważnie to mu się nie udaje (moje, z życia).

NEXUS6

• Juror
  • God Member
  • MISTYK WYSTYGŁ, WYNIK: CYNIK
« Odpowiedź #1087 dnia: Stycznia 09, 2007, 01:22:13 am »
Jak dla mnie to film byl nedzny. Z jednej strony niedorobiony, a z drugiej przekombinowany. Knigi nie czytalem.
Ale za to ogladalem wczoraj Apocalypto  :-?. Dla mnie bomba! Gibson znowu sie znecal nad widzem, ale to wlasnie bylo mile  ::) No i zawsze interesowali mnie Mayowie, Aztecy, Inkowie, Olmecy...

Rachel

• Gość
« Odpowiedź #1088 dnia: Stycznia 09, 2007, 10:28:57 am »
Ja w weekend miałam okazję obejrzeć Pitch Black i Kroniki Riddicka.
Ehhh... ttttaaa...uhhhhh....yyyyy...baaaaa....tatatatatatata..... no co tu dużo mówić, jak dla mnie, to kaszana totalna, aż jeszcze do dzisiaj mi niesmak pozostał :-/
Pierwszy film, to gonitwa z latającymi szczurami po studiu urządzonym a'la pustynna planeta i napęczniały Vin Diesel widzący w ciemności i w bohaterski sposób ratujący życie miesiączkującej trzynastolatce ::) Jezu, a film jest określany jako fantastyczno-naukowy....ale spoko, dalej jest jeszcze lepiej :-)
W Kronikach... jeszcze bardziej napęczniały ucieka przez cały ówczesny wszechświat przed gościem, który wyciąga z ludzi dusze, a o czywiście nasz hero jest jedynym, który go ponoć zabić może.
Ilość banałów, wybuchów, agresji, płonącej lawy, czarnego deszczu, przewrotów, podskoków, kopnięć, cięć ostrym narzędziem ..... na minutę wystawiła moją cierpliwość na wysoką próbę.

Jednak dla fanów zabaw o wdzięcznym tytule Kto lepiej zabija, te filmy będą spełnieniem najskrytszych i nawet najbarzdiej wyuzdanych marzeń 8-)

Rachel

• Gość
« Odpowiedź #1089 dnia: Stycznia 09, 2007, 10:30:27 am »
http://www.gazetawyborcza.pl/1,75475,3834221.html

Wpadł mi w ręce w wypożyczalni i z chęcią się nim zainteresują w najbliższej przyszłości.

Deckard

• Juror
  • God Member
« Odpowiedź #1090 dnia: Stycznia 09, 2007, 12:59:03 pm »
Kroniki Riddicka to uczta dla oczu lubiących ładne efekty specjalne i ładne projekty graficzne. Bardzo przyjemnie się to ogląda, oczywiście przy wcześniejszym wyłączeniu pewnych wbudowanych w naszych mózgach ograniczników. Nie ma co ukrywać, że fabuła jest komiksowa. Pitch Black jest dużo słabszy od Kronik nie tylko pod względem wizualnym ale i fabularnym.

Najbliższym porównaniem mógłby tu być film o Bondzie. Na tych filmach się nie myśli - to ma być czysta zabawa.

Jestem daleki od gorącego polecania oglądania tego filmu, ale jeśli ktoś ma trochę wolnego czasu to można go sobie obejrzeć. Na mnie zrobił pozytywne wrażenie.

CU
Deck

Terminus

• Gość
« Odpowiedź #1091 dnia: Stycznia 09, 2007, 01:12:50 pm »
A właśnie, Deck, jak przy tym jesteśmy - jeśli chciałbyś zobaczyć FX oparte na używaniu odpowiednich naukowo uzasadnionych teorii (tj. gdzie poprawność fizyczna jest ważniejsza od wyglądu, który notabene nie pozostawia nic do życzenia), to rzuć okiem na filmiki tego pana: http://graphics.stanford.edu/~fedkiw/  .

Deckard

• Juror
  • God Member
« Odpowiedź #1092 dnia: Stycznia 09, 2007, 02:15:03 pm »
Co tu dużo gadać... te filmiki wymiatają... ciekaw jestem ile trwały obliczenia i na jakim sprzęcie.

CU
Deck

Terminus

• Gość
« Odpowiedź #1093 dnia: Stycznia 09, 2007, 02:35:17 pm »
Mogę Ci tylko powiedzieć, że model był liczony osobno a render osobno, tj. wiesz, że fizykę liczono na solverach prawdopodobnie na klastrach, uzyskując jako wyjście jedynie współrzędne obiektu, no i potem rendering był przeprowadzany na zupełnie innych maszynach; kolega twierdzi że rendery mogłby być zrobione nawet w Blenderze, wiesz nie wiem może sobie pogadam z tym Fedkiwem, co komu szkodzi.

Tak czy inaczej wiesz, program 3D nie liczy w tym momencie żadnej fizyczności, jedynie nakłada światło, refleksy i tekstury.

Pozdrówka

edit: No cóz, przeczytałem jeden jego poglądowy artykuł, nie pisze tam za bardzo jak wygladała sprawa renderingu, pisze tylko o tym że udoskonalali raytracery by uwzględniały efekty pochodzace z symulacji. Wspomina za to, że symulacja na takim mini-klasterze z czterech Opteronów liczyła się w tempie 5min/klatkę-50min/klatkę, zaleznie od tego ile się działo.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2007, 02:51:37 pm wysłana przez Terminus »

dzi

• Juror
  • God Member
  • Profesja: Negat Charakter: Neutralny neutralny
« Odpowiedź #1094 dnia: Stycznia 09, 2007, 03:07:37 pm »
wysmienite

This user possesses the following skills: