Warning: session_start(): open(/home/klient.dhosting.pl/ijontichy11/.tmp//sess_659698c600b068bb264a8d126b19d783, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /home/klient.dhosting.pl/ijontichy11/www/forum/Sources/Load.php on line 2530

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /home/klient.dhosting.pl/ijontichy11/.tmp/) in /home/klient.dhosting.pl/ijontichy11/www/forum/Sources/Load.php on line 2530
Właśnie się dowiedziałem...

Autor Wątek: Właśnie się dowiedziałem...  (Przeczytany 3366175 razy)

NEXUS6

• Gość
Re: Właśnie się dowiedziałem...
« Odpowiedź #660 dnia: Października 28, 2006, 03:32:44 am »
Taa, Walujew dosc charakterystyczny jest! W sportach walki jest jeszcze paru kolesi z nadczynnoscia przysadki mozgowej, ktora produkuje zwiekszona ilosc HGH (somatotropina - hormon wzrostu). Wysoki wzrost, zwiekszone spalanie tluszczu, rozrost kosci i niestety dla nich, takze czesta niewydolnosc ukladu sercowo-naczyniowego co sie wiaze z przedwczesna smiercia.
A z innej, ale podobnej beczki:
http://www.metacafe.com/watch/250400/liger/
Wiecej info w wikipedii, albo w wyszukiwarce pod haslem LIGER
Ciekawe, ze krzyzowka tygrysa z lwem daje taki efekt! Co dziwne potrzebna jest samica tygrysa i samiec lwa, bo odwrotnie potomek jest mniejszy niz lew czy tygrys.
Zastanawialem sie, czy rekombinacja DNA tych dwoch gatunkow nie daje potomka "cofnietego w czasie" do momentu, gdy oba gatunki mialy wspolnego przodka. Proporcje ciala i rozmiary przypominaja SMILODONA (tygrys szablozebny), choc gatunki rozdzielily sie pozniej... Bardzo ciekawa sprawa.
Swoja droga piekny kociak!!

maziek

• Gość
« Odpowiedź #661 dnia: Października 28, 2006, 10:55:26 am »
Świetny filmik! Aż żona powiedziała, że dzieciom w szkole pokaże!

Mieslaw

• Gość
« Odpowiedź #662 dnia: Października 28, 2006, 05:40:11 pm »

dzi

• Gość
« Odpowiedź #663 dnia: Grudnia 10, 2006, 10:40:35 pm »
Rosja chce zdominować światowy rynek uranu

Maja leb chlopcy. Ostatnio czytalem ze Rosja ma mega na plus bilans w handlu zagranicznym przez gaz i rope. Ale mysla przyszlosciowo ;)

dzi

• Gość
« Odpowiedź #664 dnia: Grudnia 11, 2006, 10:18:08 am »
O energetyce ze swiata nauki

A ja tak sobie pomyslalem. Pisza ze sa prady powietrza tam u gory i ze maja ilestam mocy. Potem ze chcieliby robic elektrownie wiatrowe na tym o jakiejstam mocy. I ja teraz pytam: czy my oslabiajac ten prad nie mamy wplywu na klimat?

maziek

• Gość
« Odpowiedź #665 dnia: Grudnia 17, 2006, 10:16:57 am »
Dzi: biorąc pod uwagę efekt motyla mamy wpływ na klimat jak ta lala. Zresztąto też pewnie tego skutki: http://www.gazetawyborcza.pl/1,75476,3796266.html.

Ale ja nie o tym. Ta mała kulka (~1/5 mm)

dowodzi swoim zachowaniem w prózni, że Wszechświat będzie się rozszerzał forever

całość tu: http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap061217.html

Hokopoko

• Gość
« Odpowiedź #666 dnia: Grudnia 17, 2006, 11:18:57 am »
Te "rybki" w Bałtyku to w wiekszym stopniu efekt podróży morskich niż ocieplania klimatu. Jednak jak sie jedno z drugim połączy, to się dorobimy pirani... ;D

maziek

• Gość
« Odpowiedź #667 dnia: Grudnia 17, 2006, 11:22:40 am »
Piranie już są w zbiorniku elektrowni siekierki pod wawą

Terminus

• Gość
« Odpowiedź #668 dnia: Grudnia 17, 2006, 12:22:44 pm »
A ja tak sobie pomyslalem. Pisza ze sa prady powietrza tam u gory i ze maja ilestam mocy. Potem ze chcieliby robic elektrownie wiatrowe na tym o jakiejstam mocy. I ja teraz pytam: czy my oslabiajac ten prad nie mamy wplywu na klimat?

Szpilką rzeki nie zatrzymasz ::)

dzi

• Gość
« Odpowiedź #669 dnia: Grudnia 17, 2006, 01:35:38 pm »
To co ma na celu w ogole podawanie mocy pradu skoro jest ona rzędy wielkosci wieksza niz moc pobierana?

A to z ciemna materia ciezkie.

maziek

• Gość
« Odpowiedź #670 dnia: Grudnia 17, 2006, 04:38:53 pm »
No ciężkie jak cholera, skoro stanowi 80% masy Wszechświata ;D

Terminus

• Gość
« Odpowiedź #671 dnia: Grudnia 17, 2006, 05:10:51 pm »
Świetny filmik! Aż żona powiedziała, że dzieciom w szkole pokaże!

Ależ ja mam refleks - dotarło do mnie dopiero teraz - Twoja żona jest nauczycielką?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2006, 05:11:01 pm wysłana przez Terminus »

maziek

• Gość
« Odpowiedź #672 dnia: Grudnia 17, 2006, 05:17:51 pm »
Kurde tak. A teraz sie boooję, bo nie wiem, co z tego wynikaaa...  :'(

Rachel

• Gość
« Odpowiedź #673 dnia: Grudnia 18, 2006, 01:04:15 pm »
Kurde tak. A teraz sie boooję, bo nie wiem, co z tego wynikaaa...  :'(

Maziek ściemniaczu, co z tego wynika, to ty sam najlepiej wiesz ;D

dzi

• Gość
« Odpowiedź #674 dnia: Grudnia 18, 2006, 04:21:49 pm »
Gieniusz z za krat

Pan Kolano ma na koncie: sztuczne mięśnie do sterowania protez, minielektrownię opartą na syntezie termojądrowej (wkrótce będzie zarejestrowana w Urzędzie Patentowym) oraz odrzutowy napęd fotonowy. - To nowoczesny silnik. W laboratorium w Pasadenie naukowcy pracują nad napędem jonowym. Ja przeskoczyłem ich o jeden stopień, pracuję nad czymś nowocześniejszym - mówi skazany.

Naciagane napewno. Ale mozna przeczytac dla jaj.