Widać dla Chińczyków Nobel dla Stasia był tak oczywisty, że tylko w takich zbiorach zdjęć szukali.
Dziekuje! Superkomentarz!! Komentarz super!!!
Przyłączam się!!!!!!!!!!!!
Szczególnie jeżeli chodzi o cyberiadę.
Kiedy byłem młodym gówniarzem, razem z dwoma innymi młodymi gówniarzami rozmawialiśmy o literaturze. Dwóch z nas było moderatorami na digarcie, znaczy usuwaliśmy z tego portalu teksty o których uważaliśmy że mają nikłą wartość artystyczną, a to znaczy 98% z nich, a wtedy wszyscy wrzucali swoje teksty na digart nie na fb bo jak byłem młodym gówniarzem to nie było fb. I w pewnym momencie rozważaliśmy kwestię tego że wszystko już było i własnie bajki robotów były dla mnie dowodem na to że nie wszystko już było i zawsze do końca istnienia ludzkości będzie się dało wymyślić coś nowego i dobrego i bezpośrednim dowodem na to są bajki robotów, bo czegoś takiego do tej pory nie było i zaistniało dopiero jak Lem to wymyslił, a nikomu, nigdy nie przyszło nawet głowy że coś takiego może zaistnieć dopóki mistrz tego nie wymyślił.
P.S.
Mam nadzieję że komitet wręczający nagrodę nobla się zrehabilituje i niedługo nagrodzi Cormaca McCarthy skoro Lema nie zdążył, wiadomo że nie w przyszłym roku bo dwa noble pod rząd z jednego kraju to może być przesada, ale niedługo :3