No ja jestem zaciekłym fanem Douglasa Adamsa, znam te książki na pamięć, więc musze zobaczyć ,,Autostopem''. Gdybym książek nie znał i nie czytał, to bym nie poszedł pewno... heh. Ale tak to ani rusz. Od lat chciałem zobaczyć, jaki możnaby zrobić z tego film; teraz nawet gdybym miał się rozczarować, to nie widzę problemu.
Aha, no tak mi teraz przyszło do głowy, że ktoś może nie wiedzieć o co chodzi. Otóż film ,,Autostopem przez Galaktykę'' jest ekranizacją trylogii w pięciu częściach pod tym samym tytułem, autorstwa Douglasa Adamsa, w skład wchodzą następujące książki : ,,Autostopem przez Galaktykę'' , ,,Restauracja na końcu wszechświata'', ,,Życie, Wszechświat i cała reszta'', ,,Cześć, i dzięki za ryby'', ,,W zasadzie niegroźna''.
Książki te mają status kultowych; są to komedie w stylu absurdalnym, ni mniej, ni więcej, tylko taki Monty Python w kosmosie. Wstyd nie znać, w zasadzie, więc lepiej się nie przyznawajcie.
W takiej sytuacji, jako fan Adamsa od 7 lat, chyba nie mogę nie iść na ten film, nawet gdyby nie wiadomo jak go zkaszanili. (Wyobrażacie sobie nie iść do kina np. na ,,Kongres Futurologiczny", gdyby go ktoś nakręcił?).
pozdrawiam