Autor Wątek: Filmy SF warte i nie warte obejrzenia  (Przeczytany 2552176 razy)

Rachel

• Gość
Odp: Filmy SF warte i nie warte obejrzenia
« Odpowiedź #600 dnia: Stycznia 19, 2006, 07:47:54 am »
 :-[ Niestety muszę się wykruszyć z piątkowego seansu.A tak bardzo chciałam iść :'(
Zostaje mi obejrzenie filmu na komputerze.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2006, 07:48:26 am wysłana przez Rachel »

dzi

• Gość
« Odpowiedź #601 dnia: Stycznia 19, 2006, 10:42:48 am »
Rachel, przyznaj sie, idziesz z kims na randke a naszych chlopcow zostawiasz na pastwe losu...

To nie jest twoja wina, ze dzis mam zly dzien, wczoraj odpowiedzialabym ci dowcipem, dzis moge byc beznadziejnie skomplikowana, dlatego dopisz sobie brakujace "sz', byle cichutko, bez trzaskania drzwiami, prosze, nie znosze halasu.
Haha a ja myslalem ze to faktycznie nazywa sie "miaz" tylko nie znam tego slowa!!!!  ;D Prosze co moze zdzialac autorytet... Teraz lapie, miąższ, brzmi nawet lepiej ;)

Terminus

• Gość
« Odpowiedź #602 dnia: Stycznia 20, 2006, 03:13:28 am »
Deck a ty idziesz na tego Stalkera? Bo ja tam ciągle się zastanawiam (jestem raczej na 'tak'), ale jak Rachel nie idzie to nie wiem czy się poddałeś czy nie? ::)

pozdrawiam

Deckert

• Gość
« Odpowiedź #603 dnia: Stycznia 20, 2006, 08:50:16 am »
Cóż, jeśli Rachel nie idzie, to ja też się wykruszam ;D

CU
Deck

A-cis

• Gość
« Odpowiedź #604 dnia: Stycznia 20, 2006, 01:06:46 pm »
A w TV nie oglądaliście Stalkera? Leciał chyba (przynajmniej) 2x.

Terminus

• Gość
« Odpowiedź #605 dnia: Stycznia 20, 2006, 01:49:41 pm »
Stary::) Ja ten film (czczę, i) mam na komputerze a widziałem go milion razy, ale chodzi mi o szansę obejrzenia go w kinie, kto wie czy taka okazja się prędko powtórzy.

Poza tym właśnie się okazało przed chwilą że z innych przyczyn i tak muszę jechać do Gliwic, więc czemu nie iść :)

Rachel

• Gość
« Odpowiedź #606 dnia: Stycznia 20, 2006, 02:18:55 pm »
Super Term opowiesz nam jak było :D

A tak na marginesie, to może się podzielisz jakąś kopią filmu skoro masz na kompie??
Ładnie proszę ::)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2006, 02:19:17 pm wysłana przez Rachel »

Deckert

• Gość
« Odpowiedź #607 dnia: Stycznia 20, 2006, 02:36:26 pm »
Stary::) Ja ten film (czczę, i) mam na komputerze a widziałem go milion razy, ale chodzi mi o szansę obejrzenia go w kinie, kto wie czy taka okazja się prędko powtórzy.

Wiem jak to jest Termi. Chyba dwa lata temu lokalne Multikino zaprezentowało "Obcego: 8 pasażera Nostromo" w rozszerzonej wersji i chociaż znam ten film na pamięć i wprost uwielbiam, to nie mogłem odmówić sobie zobaczenia go w kinie. Pożyczyłem samochód, urwałem się wcześniej z pracy i przedzierałem się przez straszną jesienną ulewę i zawieję do samego kina..... taaaaaa.... było warto.

CU
Deck
« Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2006, 02:36:53 pm wysłana przez Deckert »

paszta

• Gość
« Odpowiedź #608 dnia: Stycznia 20, 2006, 03:37:42 pm »
Też chciałbym jakoś obejrzeć Stalkera. No i... Bladerunnera, bo zdaje się, że taki film istnieje. W wypożyczalni koło mnie nie ma  :(

A-cis

• Gość
« Odpowiedź #609 dnia: Stycznia 20, 2006, 07:17:15 pm »
dwa lata temu lokalne Multikino zaprezentowało "Obcego: 8 pasażera Nostromo"

A propos tego filmu. Kiedy leciał w kinach, to go zwyczajnie przegapiłem. Tytuł był niewiele mówiący... reklamy żadnej...
Dopiero jak obejrzałem Obcego 2, dowiedziałem się że to kontynuacja.
Zaczęło się wtedy polowanie na pierwszą część. Jednak "2" leciała w wiele lat po "1" i tej ostatniej oczywiście w kinach już nie grali.
Długo poczekałem zanim dali w TV :)

Terminus

• Gość
« Odpowiedź #610 dnia: Stycznia 21, 2006, 02:01:25 am »
Ok byłem na Stalkerze. Bardzo miłe doświadczenie. O samym filmie nie muszę ponownie pisać, ponieważ już to robiłem, zdaje się, wcześniej. Kino samo było dla mnie nowością, nie byłem tam wcześniej. Było małe i przytulne, a co więcej okazało się że seans ten jest częścią jakiejść inicjatywy filmoznawczej (Dyskusyjny Klub Filmowy), gdzie wszystkie filmy poprzedza się wprowadzeniem, omówieniem. Tak też było tym razem. Kopia filmu pochodziła z 1979! a zatem było dużo zabawy, taśma 4 razy się zerwała! hihi, jednym słowem niepowtarzalna sprawa.

No i koniec końców... pierwszy raz zobaczyłem w kinie ulubiony film. Dzięki dla Deckarda za info.

Pozdrawiam

Deckert

• Gość
« Odpowiedź #611 dnia: Stycznia 22, 2006, 10:24:20 pm »
taaaa... nie ma to jak stare lokalne kina... ten charakterystyczny dźwięk tykającego projektora... klimat...

Cieszę się, że Ci się podobało.

CU
Deck

Terminus

• Gość
« Odpowiedź #612 dnia: Stycznia 23, 2006, 12:05:43 am »
No. Tylko Was mi tam brakowało !
Ale trzeba zauważyć, że gdybyśmy się spotkali, to pewnie chciałoby się potem zostać jeszcze dłużej, (a film kończył się o 22) ... Nie wiem czy wiecie, ale z Gliwic nie da się wydostać do Tychów autobusem po godzinie 22, zatem musiałem wracać przez Katowice i tak, gdybyśmy z kolei się spotkali to pewno musiałbym nocować :)

A jak chodzi o wyrażoną przez Rachel chęć zdobycia Stalkera w formie divx, to cóż... szlak poczty polskiej już raz przecieraliśmy ::) Czemu nie.

Deckert

• Gość
« Odpowiedź #613 dnia: Stycznia 23, 2006, 09:48:08 am »
Nic straconego, w tym kinie puszczają wiele ciekawych, niezależnych produkcji. Kto wie, może tak kiedyś puszczą Blade Runnera.....

CU
Deck

dzi

• Gość
« Odpowiedź #614 dnia: Stycznia 23, 2006, 10:18:12 am »
pewno musiałbym nocować :)
tak blisko a tak daleko, nie wiedzialem ze u Was tak ciezko z komunikacja