Autor Wątek: Akademia Lemologiczna [Organizacja]  (Przeczytany 745517 razy)

lilijna

• Juror
  • Senior Member
Odp: Akademia Lemologiczna [Organizacja]
« Odpowiedź #390 dnia: Lutego 05, 2008, 12:40:43 pm »
Q: "wszystko mi jedno" to trochę zamało...W takim razie zaproponuj coś inneg z większą dozą euforii  ;)

Q

• YaBB Moderator
  • God Member
  • Jego Induktywność
« Odpowiedź #391 dnia: Lutego 05, 2008, 01:41:53 pm »
Po prostu nie chciałem się spierać i zasugerowałem, że o każdej książce Mistrza z chęcia podyskutuję, bez wybrzydzania :).
"Wśród wydarzeń wszechświata nie ma ważnych i nieważnych, tylko my różnie je postrzegamy. Podział na ważne i nieważne odbywa się w naszych umysłach" - Marek Baraniecki

lilijna

• Juror
  • Senior Member
« Odpowiedź #392 dnia: Lutego 05, 2008, 02:17:02 pm »
Czyli możemy uznać, że jest 2:0 dla "Edenu"? ;)  A co na ten temat myślą pozostali? W zasadzie możnaby już było powoli zaczynać...Początki są zazwyczaj najtrudniejsze...ale ja mam ten problem z głowy... i tak nie zacznę nowego tematu :-?

Q

• YaBB Moderator
  • God Member
  • Jego Induktywność
« Odpowiedź #393 dnia: Lutego 05, 2008, 02:22:48 pm »
Nie wiem sam, czuję się jeszcze na tyle nowy na Forum, że wolałbym, by wątek w Akademii rozpoczął ktoś starszy stażem...

Ale jeśli do wieczora nikt się nie sprzeciwi (ani nie wyręczy nas w dziele zakładania topicu) zapoczątkuję wątek o "Edenie"...
"Wśród wydarzeń wszechświata nie ma ważnych i nieważnych, tylko my różnie je postrzegamy. Podział na ważne i nieważne odbywa się w naszych umysłach" - Marek Baraniecki

ANIEL-a

• Juror
  • God Member
  • a może tak pomóc dzieciakom? kliknij ikonkę IE ;)
« Odpowiedź #394 dnia: Lutego 05, 2008, 02:40:32 pm »
Czyli możemy uznać, że jest 2:0 dla "Edenu"? ;)  A co na ten temat myślą pozostali? W zasadzie możnaby już było powoli zaczynać...Początki są zazwyczaj najtrudniejsze...ale ja mam ten problem z głowy... i tak nie zacznę nowego tematu :-?

Osobiście bym wolała Dialogi - mam właśnie na tapecie ;) A dlaczego nie możesz zacząć nowego tematu?

Q

• YaBB Moderator
  • God Member
  • Jego Induktywność
« Odpowiedź #395 dnia: Lutego 05, 2008, 02:46:09 pm »
@ANIEL-a

Czyli mamy dwa głosy na "Eden" (skoro juz tak - trochę z przypadku - zagłosowałem, nie będę zmieniał zdania ;)) i jeden na "Dialogi". Proponuję głosowanie do wieczora, i która ksiazka dostanie najwiecej głosów tą męczczymy ;).

lilijna

• Juror
  • Senior Member
« Odpowiedź #396 dnia: Lutego 05, 2008, 03:12:07 pm »
ANIEL-a: też mam "Dialogi" ale na półce... nie przeczytane...jeszcze  ;) I jeśli o mnie chodzi nie miałabym nic przeciwko przeczytaniu czegoś nowego...
A o tym dlaczego nie mogę pisać nowych tematów jest w Sprawach różnakich...

Q: PRZYPADEK zwalnia Cię z dokonanego za jego sprawą wyboru :P

Q

• YaBB Moderator
  • God Member
  • Jego Induktywność
« Odpowiedź #397 dnia: Lutego 05, 2008, 03:21:44 pm »
Q: PRZYPADEK zwalnia Cię z dokonanego za jego sprawą wyboru :P

Panno Obrażalska ;) po prostu od dłuższego już czasu mam sporą ochotę dyskutowąc o dowolnym z lemowych dzieł. A, że tak się złożyło, że zaproponowałaś "Eden" zgodziłem się, bo naprawdę obojętne mi w jakiej kolejności będziemy je omawiać...

(A Przypadek jest wszak siłą sprawczą, więc o bardziej hiperbolizujacy komplement trudno...)
« Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2008, 03:22:53 pm wysłana przez Q »

lilijna

• Juror
  • Senior Member
« Odpowiedź #398 dnia: Lutego 05, 2008, 03:34:29 pm »
 ;D...niech i tak będzie.

Q

• YaBB Moderator
  • God Member
  • Jego Induktywność
« Odpowiedź #399 dnia: Lutego 05, 2008, 03:36:08 pm »
To mogę Ci mówić "Siło Sprawcza"? ;)

lilijna

• Juror
  • Senior Member
« Odpowiedź #400 dnia: Lutego 05, 2008, 03:39:54 pm »
A proszę bardzo! Mów jak chcesz! To, że nadamy rzeczy nową nazwę wcale nie znaczy, że zmieni się jej istota.  8-)

Q

• YaBB Moderator
  • God Member
  • Jego Induktywność
« Odpowiedź #401 dnia: Lutego 05, 2008, 03:46:10 pm »
Ech, filozofia... Nawet tu... Zaczynam mieć dość filozofii...  >:( Ja tam przyziemny empiryk jezdem i coraz bardziej przemawia do mnie myśl Camusa, że "filozofia [ch8211] to współczesna postać bezwstydu"...

Bierzmy się za "Eden", za "Dialogi"... Za cokolwiek byle nie za filozofowanie... :P
« Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2008, 03:48:11 pm wysłana przez Q »

lilijna

• Juror
  • Senior Member
« Odpowiedź #402 dnia: Lutego 05, 2008, 03:50:59 pm »
taa...i jeszcze, że zanim zaczniemy filozofować najpierw powinniśmy nauczyć się żyć...a to drugie chyba w pełnej rozciągłości nie jest możliwe do zrealizowania...

Q

• YaBB Moderator
  • God Member
  • Jego Induktywność
« Odpowiedź #403 dnia: Lutego 05, 2008, 04:04:46 pm »
Byle się jeno nie okazało, że jako rzekł Leonardo da Vinci: "Myślałem, że uczę się, jak żyć, a uczyłem się jak umierać"...

A wracając do tematu - teraz widzę, że mój głos na "Eden" - choć odruchowo oddany - był słuszny... "Dialogi" są wszak przepełnione filozofią...

Ech... nie mogę się już doczekać tej wiwisekcji Dubeltów...  ::)
« Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2008, 04:05:47 pm wysłana przez Q »

lilijna

• Juror
  • Senior Member
« Odpowiedź #404 dnia: Lutego 05, 2008, 09:25:47 pm »
Ale jeśli do wieczora nikt się nie sprzeciwi (ani nie wyręczy nas w dziele zakładania topicu) zapoczątkuję wątek o "Edenie"...

Może lepiej się tak nie spieszyć i poczekać jeszcze trochę, aż się wszyscy zainteresowani wypowiedzą...