Autor Wątek: Sprawy różnakie  (Przeczytany 898831 razy)

Mieslaw

• Gość
Odp: Sprawy różnakie
« Odpowiedź #360 dnia: Stycznia 18, 2007, 08:36:32 pm »
Ale paczki mi będziecie nosić do ula jak mnie za rozpowszechnianie przymkną? Niech tyko Miesław sie określi czy chce OCR czy jpeg-i...
Wydaje mi się, że OCR jest lepsze.
A paczki mogę nosić  ;)

Jeszcze jedno: używasz jakiegoś darmowego programu do przekształcania skanów na edytowalny tekst?

maziek

• Gość
« Odpowiedź #361 dnia: Stycznia 18, 2007, 09:42:47 pm »
Zakupiłem oprogramowanie wraz ze skanerem (ScanWizard) ale to już kilka lat i pewnie są dużo lepsze. Z darmowymi jest w tym segmencie krucho, o ile wiem to tylko FineReader jest w 30-dniowej w pełni funkcjonalnej wersji. Ale nie siędzę w tym za mocno, więc może ktoś mnie poprawi. Dzisiaj to zeskanuje. Zainteresowanych poproszę na PM maile, to Wam wyślę.

Hokopoko

• Gość
« Odpowiedź #362 dnia: Stycznia 19, 2007, 03:08:41 pm »
Ale o co chodzi? Maziek, jak Ty chcesz słuchowiska skanować? Nadpróbkował je będziesz czy co? Bo do tego to na pewno nie te programy...

maziek

• Gość
« Odpowiedź #363 dnia: Stycznia 19, 2007, 04:07:44 pm »
Nie skaner?! No to jak się to sitko nazywa?

Hokopoko

• Gość
« Odpowiedź #364 dnia: Stycznia 19, 2007, 04:19:36 pm »
Sitko to może być na przykład przetak... ale ten ma strasznie duże oczka...

Rachel

• Gość
« Odpowiedź #365 dnia: Stycznia 25, 2007, 04:30:54 pm »
Śniegiem przysypało, wiatrem powiało, po domach się wszyscy pochowali i od razu ruch się zrobił na forum, że hohohhohohoho...aż miło zobaczyć prawie wszystkich w komplecie... aż miło :)

draco_volantus

• Gość
« Odpowiedź #366 dnia: Stycznia 28, 2007, 08:59:21 am »
Śniegiem przysypało, wiatrem powiało, po domach się wszyscy pochowali i od razu ruch się zrobił na forum, że hohohhohohoho...aż miło zobaczyć prawie wszystkich w komplecie... aż miło :)
i na narty wywiało. Pozdrawiam o tej pogańskiej godzinie ze szczytu Skrzycznego  ;D

draco_volantus

• Gość
« Odpowiedź #367 dnia: Stycznia 29, 2007, 08:03:38 pm »
EJ ZARA!

dlaczego są wątki STWORZYŁEM/PRZECZYTAŁEM/ZOBACZYŁEM a nie ma WŁAŚNIE STWORZYŁAM/PRZECZYTAŁAM/ZOBACZYAEM?

Jak dla mnie to jawna dyskryminacja. Terminusie mógłbyś dopisać do wątków WŁAŚNIE STWORZYŁEM/-AM

wasze zdrowie, ajkie myśli po pijaku przychodzą do glowy  :D

maziek

• Gość
« Odpowiedź #368 dnia: Stycznia 29, 2007, 08:57:10 pm »
My z Termisią już od dawna walczymy o równouprawnienie. A Ty nie p. tyle!

Falcor

• Gość
« Odpowiedź #369 dnia: Lutego 05, 2007, 12:28:20 pm »
Tak z zupełnie, ale to zupełnie innej, nieLemowej beczki.

Może ktoś chce szczeniaka? :)
Mój bardzo dobry kumpel szuka chętnych na labradory (fajne, po rodowodowej mamie). Więcej szczegółów na stronie http://labrador.h2o.pl/.

Mieslaw

• Gość
« Odpowiedź #370 dnia: Lutego 07, 2007, 09:40:24 pm »
We have 1859 registered members.
The newest member is ...

Zastanawiam się nad tym od dłuższego czasu. W chwili, kiedy to piszę, nasze forum ma 1859 zarejestrowanych użytkowników i codziennie przybywa. Zdecydowana większość z nich nie napisała ani jednego posta.  Jeśli ktoś chce po prostu czytać, nie musi się przecież rejestrować. Może Wy rozumiecie to zjawisko? Czy też sprawa jest tajemnicza i niewyjaśniona ??
« Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2007, 09:48:39 pm wysłana przez Mieslaw »

lilijna

• Gość
« Odpowiedź #371 dnia: Lutego 08, 2007, 12:21:52 am »
Hmmmm....tak naprawdę to ciągle i w nieskończoność na forum próbuje zalogować się jedna i ta sama osoba, może w końcu jej się uda  ;D

...

draco_volantus

• Gość
« Odpowiedź #372 dnia: Lutego 08, 2007, 02:29:39 am »
Hmmmm....tak naprawdę to ciągle i w nieskończoność na forum próbuje zalogować się jedna i ta sama osoba, może w końcu jej się uda  ;D

...
;D

albo mamy ukrytych czytelników, którzy się wstydzą pisać posty, ale mają na wszelki wypadek zrobione konta. Teraz trzeba sprawdzić ilość wejść na wątki/h  :D

Bladyrunner

• Gość
« Odpowiedź #373 dnia: Lutego 08, 2007, 09:51:03 am »
Zastanawiam się nad tym od dłuższego czasu. W chwili, kiedy to piszę, nasze forum ma 1859 zarejestrowanych użytkowników i codziennie przybywa. Zdecydowana większość z nich nie napisała ani jednego posta.  Jeśli ktoś chce po prostu czytać, nie musi się przecież rejestrować. Może Wy rozumiecie to zjawisko? Czy też sprawa jest tajemnicza i niewyjaśniona ??

Też kiedyś poruszałem ten temat, ale jak dotąd odpowiedzi nie znalazłem.
Może niektórzy w ten sposób zostawiają swój "ślad" w sieci, może zaś ich inwencja wyczerpuje się po założeniu nicka? Inna sprawa, że największy skok odnotować można było po śmierci Stanisława Lema, wówczas wielu pojawiło siętylko jednorazowo składając kondolencje, a wcześniej Terminus zablokował możliwość pisania przez gości. Fakt jednak pozostaje niezmienny, że najwięcej jest tych, którzy nie napisali ani jednego postu.

Terminus

• Gość
« Odpowiedź #374 dnia: Lutego 08, 2007, 11:38:25 am »
Konkretnie to możność ta została zablokowana z mojej inicjatywy przez adminów. Ale nie można jej odblokować w żaden sposób: boty by nas zjadły.