Autor Wątek: Powitania  (Przeczytany 32 razy)

maziek

• YaBB Administrator
  • God Member
  • zamiast bajek ojciec mi Lema opowiadał...
Powitania
« dnia: Dzisiaj o 10:16:58 am »
Mamy wątek "Pożegnania" a nie mamy "Powitania".

Łatając tę dziurę chciałem uroczyście powitać narodziny istotnego człowieka.

Dziś ma zaledwie jeden dzień - David Attenborough, który wczoraj narodził się jako krzepki stulatek.

To dość niesamowite, że oglądałem jego program "Życie na Ziemi" (chyba tak się zwał) z wypiekami na twarzy około 50 lat temu - a on wciąż jest świeży, twórczy i zajmujący...
Człowiek całe życie próbuje nie wychodzić na większego idiotę niż nim faktycznie jest - i przeważnie to mu się nie udaje (moje, z życia).

Q

• Juror
  • God Member
  • Jego Induktywność
Odp: Powitania
« Odpowiedź #1 dnia: Dzisiaj o 11:15:37 am »
Dziś ma zaledwie jeden dzień - David Attenborough, który wczoraj narodził się jako krzepki stulatek.

I przypomniałeś mi stary żabojadzki dowcip. Ale serio - Attenborough wspaniała postać. Też kocham oglądać jego dokumenty. (Choć był moment, gdy myliłem go z bratem, który za dobrze w paradokumentalnej wstawce z "Parku jurajskiego" zagrał. Swoją drogą smutne, że Richard został baronem, a David to tylko sir, rozrywka wciąz bardziej doceniama od Nauki, i to nawet tam, gdzie niby programowo bawią się w elitaryzm.)
"Wśród wydarzeń wszechświata nie ma ważnych i nieważnych, tylko my różnie je postrzegamy. Podział na ważne i nieważne odbywa się w naszych umysłach" - Marek Baraniecki