No powoli się zacząłem odrabiać:
https://www.salon24.pl/u/smocze-opary/1077941,bolszewicy-wykanczaja-mienszewikow,2Niestety nie pamiętam, czego zapomniałem. W sensie: o czym jeszcze miałem napisać:
Jest wytłumaczony sens głęboki teraźniejszych wydarzeń:
Kaczofobiczna ekstaza środowisk opozycyjnych doprowadziła je do bezkrytycznego poparcia owego Sz., nie sprawdzili nawet kto to jest i co sobą reprezentuje. Biedny chłopiec bestialsko zatrzymany przez Policję - tak się nad nim użalali. Tyle że chłopiec ma 25 lat. No nieważne. W każdym razie znany kolektyw Stop Bzdurom w skład którego wchodzi on zwyzywał prezydenta Warszawy, kandydata na prezydenta Polski z dziesięciomilionowym poparciem Rafała Trzaskowskiego. Trzaskowski, który się kreował w pewnym momencie na Czaskowskiego, nieba by temu kolektywowi przychylił: pozwala im mieszkać w skłocie zamiast go sprzedać na biurowiec, puszcza tramwaje równości z lipną tęczą, organizuje im taktyki uliczne itp.
Podobnie się dzieje w USA przy okazji akcji Black Lives Metter, która była podtrzymywana przez Demokratów: rozwiązywali oni policję miejską, nie zgadzali się na wjazd Gwardii Narodowej itp. Tam gdzie Demokraci nie rządzili zadymy nie miały szans się utrzymać. W każdym razie demonstranci atakowali popierającą ich TV CNN, będącą lewacką tubą propagandową. Wtrąbili też szefowi policji, który kazał klękać funkcjonariuszom i przepraszać. Jakiś wieżowiec burmistrza podpalali, ale nie zakumałem, czy to siedziba urzędu była czy prywatna inwestycja jakaś mieszkaniowa. Nieważne.