Autor Wątek: Sprawy różnakie  (Przeczytany 897141 razy)

Mieslaw

• Gość
Odp: Sprawy różnakie
« Odpowiedź #585 dnia: Sierpnia 09, 2007, 10:28:03 pm »
jak Wam sie w pale zumi nie miesci to chyba nie widzieliscie jeszcze google maps ze street view...

tak, my z Google Worship dostajemy takie informacje wczesniej, przyznaje...

Znalazłem jeszcze jedną stronę ze zdjęciami satelitarnymi: http://www.geoportaltatry.pl . Jak sama nazwa wskazuje, są to zdjęcia Tatr.
Ja tak poraz ostatni sprecyzuje. Street View to zdecydowanie nie zdjecia satelitarne. Zdecydowanie.

Uhm, no tak, wybacz  :-[.

A przy okazji taka notka o googlu ze strony Polskiego Radia z 28 lipca 07  8-).

11
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2007, 10:29:33 pm wysłana przez Mieslaw »

dzi

• Gość
« Odpowiedź #586 dnia: Sierpnia 16, 2007, 07:52:04 pm »
Tak w ogole witamy nowego forumowicza Q ;) Wydaje sie byc przerazajaco oczytany ;) No i bardzo aktywny wiec pozwolilem sobie na przywitanie wlasnie tutaj bo zapewne zajrzy ;)

Sporo swiezosci jak na wakacyjna stagnacje :)

Q

• Gość
« Odpowiedź #587 dnia: Sierpnia 16, 2007, 09:21:44 pm »
Dziekuję za powitania :) i rzeknę, że przedstawiłem się już w innym topicu. (A co do oczytania: na forum www.startrek.pl mówią mi to samo :P )
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 16, 2007, 09:22:04 pm wysłana przez Q »

maziek

• Gość
« Odpowiedź #588 dnia: Sierpnia 18, 2007, 10:00:38 am »
Uważaj na pożary, powodzie, trzęsienia ziemi, trąby powietrzne, jadowite zwierzęta, serpentyny górskie, yeti, eti, zamachy terrorystyczne, porwania samolotów, wałek żony, niewybuchy i niewypały, gradobicia, cyklony, promieniowanie słoneczne, dziurę ozonową, kretowiska, o które można zaczepić nogą, wulkany, zbiorniki wodne, słupy wysokiego napiecia, maszyny rolnicze, rojuszone bydło, podejrzane propozycje seksualne, niezidentyfikowane obiekty latające, spadające cegły, kleszcze, komary, wściekłe wiewiórki, góry lodowe, czołgi nierzyjaciela, przejazdy kolejowe, robiące w loicie ptaki, handlarzy żywym towarem, stręczycieli religijnych, maszynkę do golenia tudzież pumeks.

... kolec mi wlazl. W stopę. A przed tym mnie nie ostrzegałeś. Takiś kolega? ;)

ps. Zona wydłubała. Zony lubią takie rzeczy.

ps2. a żadnych podejrzanych propozycji seksualnych niestety nie otrzymałem...
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 18, 2007, 10:03:16 am wysłana przez maziek »

Hokopoko

• Gość
« Odpowiedź #589 dnia: Sierpnia 18, 2007, 03:42:36 pm »
Nie przejmuj się, na pewno jeszcze jakieś (propozycje) się trafią... może w przyszłym roku...  ::)

draco_volantus

• Gość
« Odpowiedź #590 dnia: Sierpnia 19, 2007, 03:13:47 pm »
pozdrawiam z darmowego internetu z wakacji nad morzem  8-)

Q

• Gość
« Odpowiedź #591 dnia: Sierpnia 19, 2007, 03:42:01 pm »

Nie wiem czy to dla mnie, bo nowy tu jestem. Ale dziękuję :) .

maziek

• Gość
« Odpowiedź #592 dnia: Sierpnia 19, 2007, 04:11:26 pm »
Proszę, najpierw miał tem wekselszmerz czy jak mu tam, potem brykę rozwalił, rozwój wydarzeń obserwował w przebraniu niewieścim z balkonu, a teraz laski rwie nad Bałtykiem... Ech studenci, łeb ukręcić...

Q

• Gość
« Odpowiedź #593 dnia: Sierpnia 19, 2007, 05:51:47 pm »
Trzymajmy kciuki za tych dzielnych ludzi wysłanych w Kosmos w niepewnym złomie:
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=9125277&rfbawp=1187534963.592

Hokopoko

• Gość
« Odpowiedź #594 dnia: Sierpnia 20, 2007, 02:19:29 pm »
Złom przed startem wydawał się pewny...  ::)

Ale moze jakos im się uda, miejmy nadzieję. W kazym razie ja trzymam tez kciuki za firmy, które maja zamiar robić biznes na kosmicznej turystyce. Nie żebym miał zamiar lecieć (  ;D ) - zwątpiłem już w jakis szerszy program państw i polityków.

Q

• Gość
« Odpowiedź #595 dnia: Sierpnia 20, 2007, 05:36:28 pm »
Złom przed startem wydawał się pewny...  ::)

Coś co ma tyle lat moze wydawać sie pewne?!? Zwłaszcza, że kłopoty z pianka to juz smutna tradycja...

Ale moze jakos im się uda, miejmy nadzieję.

Cały czas mam. Choć gdy patrzę jak się "rozwija" Program Kosmiczny robi mi się coraz smutniej... Zwłaszcza gdy obejrzę se (po raz kolejny) "Odyseje kosmiczną"... (Bo "fanem" kosmonautyki byłem zanim jeszcze "Test" przeczytałem...)

W kazym razie ja trzymam tez kciuki za firmy, które maja zamiar robić biznes na kosmicznej turystyce. Nie żebym miał zamiar lecieć (  ;D ) - zwątpiłem już w jakis szerszy program państw i polityków.

Chyba faktycznie racja... W każdym razie zauważmy, że wątek kosmicznej turystyki pojawił sie też u Mistrza - Pirx leciał w pasażerski rejs na statku wycieczkowym Transgalaktik (i nocował w hotelu na Marsie). (A w cenionej przez Lema "Odysei kosmicznej" Heywood Floyd przybył na stację kosmiczną pasażerskim wahadłowcem prywatnych linii).

Marzenie o zdobywaniu Kosmosu było też marzeniem o ogólnodostępnej kosmicznej turystyce...
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2007, 06:01:13 pm wysłana przez Q »

Q

• Gość
« Odpowiedź #596 dnia: Sierpnia 21, 2007, 08:29:59 am »
No to zupełnie nowa kwestia. Porady co robić gdyby się w okolicy gdzieś ożywione zwłoki ze "Śledztwa" napatoczyły ;) , czyli słynny podręcznik radzenia sobie z zombie:
http://www.randomhouse.com/crown/zombiesurvivalguide/

EDIT:
Wracajac do poprzedniego tematu, ladowanie Endeavour'a się zaczyna:
http://www.usatoday.com/tech/science/space/2007-08-21-endeavour_N.htm

TU można je oglądać na żywo:
http://www.nasa.gov/55644main_NASATV_Windows.asx
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 21, 2007, 07:27:06 pm wysłana przez Q »

Hokopoko

• Gość
« Odpowiedź #597 dnia: Sierpnia 22, 2007, 09:56:22 am »
To co, zdaje się, że wylądowali? Nie miałem wczoraj czasu, a dziś rano w wiadomościach cicho na ten temat, więc chyba wszystko poszło dobrze...  ;)

Tak... Pirx to miał dobrze... Czy raczej: będzie miał dobrze...

Q

• Gość
« Odpowiedź #598 dnia: Sierpnia 22, 2007, 12:55:28 pm »
To co, zdaje się, że wylądowali? Nie miałem wczoraj czasu, a dziś rano w wiadomościach cicho na ten temat, więc chyba wszystko poszło dobrze...  ;)

Tak wylądowali. Oglądałem to sobie via net w NASA TV. Jeszcze nigdy oglądanie przesuwającej sie na mapie kreski (samo w sobie teoretyczne potwornie nudne) nie było dla mnie tak emocjonujace.

No i oczywiscie masz rację, że skoro wszystko poszło ok, nie poinformował o tym przysłowiowy "pies z kulawą noga", bo media (jak zwykle w takich razach) czynią wrecz wrażenie zawiedzionych ;) , ze nie doszło do tragedii, i nie ma sensacji... Swoją drogą ciekawe dlaczego dobrze "sprzedają" sie tylko tragedie i skandale, dochodzi do tego, że zaczynam tęsknić za propagandą sukcesu w stylu minionego systemu, wtedy przynajmniej w TV pokazywano i rzeczy pozytywne (inna rzecz, że niekoniecznie prawdziwe)..

Tak... Pirx to miał dobrze... Czy raczej: będzie miał dobrze...

Zwłaszcza pocąc sie w czasie testu i ginąc na Tytanie ;) ...
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2007, 12:56:58 pm wysłana przez Q »

Terminus

• Gość
« Odpowiedź #599 dnia: Sierpnia 22, 2007, 01:33:38 pm »
Nie zginął tam...