@ Stanisław Remuszko
1. Co to ma do Lema? To przecież NIE były bliźnięta typu Kaczyńskiego (
kaczynskus geminos), czyli jednojajowe. A z hitlerowskimi Niemcami kolaborowało tylko kilka procent AK. Ale to wystarczy, aby uznać AK za organizację splamioną kolaboracją z III Rzeszą, szczególnie, że ani KG AK ani też tzw. rząd londyński, nie potępiły oficjalnie tej kolaboracji.
2. Jako ateista, czy jak kto woli agnostyk, to ja w nic nie wierzę, ale przyjmuję Wikipedię jako w miarę wiarygodne (w sensie godne zaufania) źródło informacji. Tak jak każde inne czytam je krytycznie, ale bez popadania, tak jak w pańskim przypadku, w paranoję.
3. Tak, to jest moja opinia, ale oparta na zweryfikowanych faktach, tak jak np. opinia ogromnej większości fizyków co do istnienia np. bozonu Higgsa, który jest przecie niemożliwy do zobaczenia, ze względu choćby na swoje rozmiary.
4. Jak wyżej. Czy ma Pan jakieś kontrargumenty
ad rem?
Pani Kuzynka Pilota a nawet Komandora
1. Znów tyko
argumentum ad personam, czyli wyzwanie mnie od, powiedzmy to dyplomatycznie, osób, których miejsce jest w budynkach bez klamek. Jeśli taka argumentacja jest dopuszczana na tym forum, to nie widzę sensu kontynuowania mej obecności na nim.
2. Wyraźnie wyśmiewasz się z osób chorych psychicznie i gardzisz nimi. No cóż, to jest twój problem. Podziękuj rodzicom, szkole i księdzu proboszczowi.
scalono - Q