Autor Wątek: impreza 14 maja  (Przeczytany 110579 razy)

Terminus

• Gość
Re: impreza 14 maja
« Odpowiedź #75 dnia: Maja 15, 2005, 01:37:12 am »
A i pewnie Deckard się będzie kręcił w pobliżu ;D ;) ;D

I dopiero teraz rozumiem to zdanie :)  (A przyrzekam, że wcześniej ni w ząb nie pojmowałem co Ty też masz na myśli ).

Deckert

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: Maja 15, 2005, 10:24:03 am »
Tak, było bardzo sympatycznie. Forumowicze w końcu się spotkali. Dostaliśmy autografy Mistrza w naszych książkach (choć początkowo myśleliśmy, że nie będzie takiej okazji). Widzieliśmy i słuchaliśmy znawców tematu czyli panów: prof. Jerzego Jarzębskiego, świetnie mówiącego po polsku prof. Mitsuyoshi Numano, tłumaczy Lema, m.in. Michaela Kandela i wielu innych. No i oczywiście był sam Mistrz z małżonką.
Poznaliśmy także, choć przelotnie, Skrzata dzięki któremy udało nam się zrobić sobie zdjęcie z Mistrzem.
Sokratoides! Czekamy na to zdjęcie!

W ogóle było bardzo miło, pogoda także dopisała.

Była nas w sumie czwórka: Rachel, Sokratoides, Deckard i Terminus.... ale widzieliśmy także Pirxa. Próbował skontaktować się z nami ze sceny, na której pozował w przebraniu małego robocika firmy Ssanyo. Poza tym, wszędzie czuliśmy obecność Pirxa, który bardzo dobrze ukrywał się przed nami, a to w przebraniu robota  z planety Szpluton, a to w postaci doniczki w knajpce, w której piliśmy piwko i pewnie w wieli innych miejscach....  ;D ;D ;D ;D

Pozdrowienia dla wszystkich!
Deckard

PS.
W drodze powrotnej pociągiem, Terminus skutecznie uśpił Rachel wykładem o multifraktalach oraz matematyce czystej i stosowanej.... Terminus dzięki za wykład o nieskończoności i nieograniczoności. Było to bardzo ciekawe.

Rachel

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: Maja 15, 2005, 12:52:34 pm »
O!! Przepraszam bardzo, pamiętam wszystko na temat fraktali 8)
Potem może faktycznie trochę mi się przysnęło, a to dlatego, że byłam trochę zmęczona, bo cały dzionek prawie spędziliśmy na poszukiwaniu kolegi Terminusa ;D

P.S. A z drugiej strony, to ten temat frakatli spodobał mi się i z chęcią poczytam o tym cosik więcej.
A do tej pory twierdziłam, że matematyka, to mój największy koszmar lat szkolnych, a okazało się,że może być całkiem ciekawie ;)
« Ostatnia zmiana: Maja 15, 2005, 12:58:41 pm wysłana przez Rachel »

Sokratoides

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: Maja 15, 2005, 04:16:12 pm »
A więc veni, vidi, vici!  :) Jakoś udało mi się przeżyć tą katorżniczą  ;) przeprawę polskimi liniami kolei państwowych, a zatem podpisuję się pod wrażeniami Deckarda. Bylo naprawdę iście lemowo i to nie tylko dlatego, że zetknęliśmy się face to face z Mistrzem po czym  uwieczniliśmy się razem z nim na kliszy fotograficznej, ale również dlatego, iż ani na jotę nie opuszczał nas (zwłaszcza trójki z nas  ;)) element poszukiwawczo - rozpoznawczy np. czy facet pod lampą jest Terminusem? Co do zdjątka/ek, to myślę, że w najbliższej przyszłości gdzieś się tu znajdzie/ą, a swoją drogą zastanawiam się co za galerię zamierzasz tu urządzić, Terminusie, skoro twoje baterie (mam na myśli aparat) dość wcześnie odmówiły posłuszeństwa. Żałuję trochę, że nie mogłem uczestniczyć w twoich wykładach nt. fraktali, chociaż biorąc pod uwagę moj wieczorny stan psycho - fizyczny, miałbym problemy z przyswajaniem sobie informacji, o dyskusji ewentualnej nie wspominając.

P.S. Dzięki za pozdrowienia, jesteście wszyscy wspaniali!

Terminus

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: Maja 15, 2005, 07:16:32 pm »
Wiesz co, Socratoides sprężaj się z tym zdjęciem :) o ile to możliwe bo nie wytrzymamy bez tego długo ::).

POzdRówkA

Terminus

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: Maja 15, 2005, 07:19:36 pm »
skoro twoje baterie (mam na myśli aparat) dość wcześnie odmówiły posłuszeństwa. !

Tak no ostatnio w ogóle baterie (w aparacie) nieco mnie zawodzą, trzeba będzie chyba kupic nowe. Niezbyt dobrze też nimi gospodaruję; tj. może trochę za dużo fotek robiłem snując się po Krakowie, stąd też to wyczerpanie energii...

Dlatego inni muszą ratowac sytuację.

Sokratoides

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: Maja 15, 2005, 09:54:54 pm »
Prawdopodobnie około środy sobie siebie obejrzymy ;)

Bladyrunner

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: Maja 15, 2005, 10:06:04 pm »
Kurcze, myślałe, że tacy fani przyszłości jak nasi forumowicze mają cyfraki ;) , a tu widzę, że na przyjdzie mi jeszcze poczekać na fotoreportaż z imprezy.

Jocker

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: Maja 15, 2005, 11:24:14 pm »
Postanowiłem jako pierwszy udostępnić zdjęcie Pana Stanisława, pochodzącez wczorajszego spotkania. ;)

Jocker

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: Maja 15, 2005, 11:28:24 pm »

Rachel

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Maja 15, 2005, 11:41:36 pm »
Ja prezentuję fotki forumowiczów, którzy się spotkali i bardzo wesoło spędzili czas w Krakowie :)

Od lewej Sokratoides i Deckard we własnych osobach.

W przerwie na "doładowanie  baterii" ;D i dłuższą pogawendkę.

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2006, 08:34:49 pm wysłana przez Rachel »

Rachel

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: Maja 15, 2005, 11:45:31 pm »
Rachel i Sokratoides wypatrujący rakiety niejakiego Pirx'a ;)
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2006, 08:35:37 pm wysłana przez Rachel »

Sokratoides

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: Maja 16, 2005, 10:01:20 am »
Postanowiłem jako pierwszy udostępnić zdjęcie Pana Stanisława, pochodzącez wczorajszego spotkania.  

No nie, Mr. Jocker jest jeszcze większym konspiratorem niż Pirx. Ilu jeszcze "ukrytych" forumowiczów było na tej imprezie ?

Sokratoides

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: Maja 16, 2005, 10:02:51 am »
Dla ścisłości, zdjęcie będzie raczej przed, niż po środzie  ;)

Terminus

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: Maja 16, 2005, 12:24:39 pm »
Kurcze, myślałe, że tacy fani przyszłości jak nasi forumowicze mają cyfraki ;) , a tu widzę, że na przyjdzie mi jeszcze poczekać na fotoreportaż z imprezy.

No mam cyfraka, tylko czasu nie. Soon.