SKLEP LEM MRÓZ
CytujHeh, nie oglądam z zasady ekranizacji książek, które cenię i proszę, jaka to mądra taktyka - jestem o jedno zgrzytanie zębami do przodu Znaczy, obu "Solarisów" nie widziałaś?
Heh, nie oglądam z zasady ekranizacji książek, które cenię i proszę, jaka to mądra taktyka - jestem o jedno zgrzytanie zębami do przodu
CytujZnaczy, obu "Solarisów" nie widziałaś? Nie. I nie zamierzam.
Znaczy, obu "Solarisów" nie widziałaś?
I a kysz z takimi tematami do właściwego wątku
W Polsce żyją miliony analfabetów!2007-11-19 02:07W Polsce żyje kilkadziesiąt tysięcy analfabetów, a prawie połowa naszych rodaków nie rozumie tego, co czyta, twierdzi "Metro".Dokładnych danych nie ma ani Ministerstwo Edukacji Narodowej ani też Główny Urząd Statystyczny. Obie instytucje ostrożnie szacują jednak, że po odliczeniu skrajnych przypadków, takich jak upośledzenia umysłowe czy np. socjopatów, ludzi dorosłych nie potrafiących czytać ani pisać może być w naszym kraju nawet kilkadziesiąt tysięcy. Taką średnią analfabetów przyjmuje się także w pozostałych krajach UE.Niestety, coraz powszechniejszym zjawiskiem jest obecność pośród nas analfabetów wtórnych, czyli osób, które zatraciły umiejętność czytania i pisania. Z badań przeprowadzonych przez socjologów w ubiegłym roku wynika, że 42 proc. Polaków nie rozumie niemal nic z tego, co czyta, a 35 proc. rozumie niewiele.(PAP)
Q, jeśli Ci mało, to dodam, że jest całkiem spora grupa osób, która nie rozumie nawet tego, co w telewizorze zobaczy, a stąd do czytania to jeszcze bardzo daleko.
Taki film zrobili, Beowulf. Fantasy ale co ciekawe na mitologii skandynawskiej, coś dla mnie
edit: OK, jest wersja 3D do IMAXa Chyba jadę na to do Poznania.edit2: jest tylko w Wawie, Katowicach i Łodzi.
Zobacze. Do Poznania bym pojechał, do Wawy ból.
CytujZobacze. Do Poznania bym pojechał, do Wawy ból.Grają też w wersji 3D w Multikinie w Starym Browarze w Poznaniu
Wtedy to sie panie żyło!
Na inny temat, z dedykacją dla członków google worship, jak również ich przeciwników Google osuszyło rzeki w PolsceMożecie sprawdzić na mapce.A moje miasto jak było w kiepskiej rozdzielczości, tak jest. A przecież ma około 80 000 mieszkańców!