Moim zdaniem powinieneś się oprzeć na słowniku poprawnej polszczyzny. Albo spytać ogólnie poważanego autorytetu z odpowiednim, to jest kierunkowym wykształceniem i dorobkiem, jak dajmy na to prof. prof. Bralczyk, Miodek itepe. Oczywiście - nie na moim. Przedtem pisałem na czuja - teraz sprawdziłem - Słownik języka polskiego PWN Warszawa 1983 podaje, że wyraz chłopstwo nie ma liczby mnogiej. I tego będę się trzymał, chyba, że po 1983 autorytety uznały, lub uznają w przyszłości, że nastąpiła zmiana i jest to chłopstwo - ale także te chłopstwa.
Ponadto nie sądzę, aby "każdy mógł mieć zdanie". Poza dość wąską strefą przejściową, w której znajdują się neologizmy, które trafią z czasem do słownika, reszta jest niepoprawna. I mieć inne zdanie to nic innego jak niepoprawnie mówić lub pisać po polsku. Tak jak mieć inne zdanie niż że 2 a 2 to 4 (dajmy na to SIEDEM). Poza oczywiście określonymi sytuacjami, kiedy neologizm jest używany jako środek artystyczny, żartem, itp.
PS - faktycznie wygląda, że chłopstw istnieje w pierwszych dwóch słownikach - ale nie jestem do końca przekonany, bo co do pierwszego, poza myląca nazwą, to nie jest słownik, tylko zbiór wyrazów kompletowany przez hobbistów, a co drugiego, bo brak przykładu na zastosowanie tego słowa w tej formie. Podane przykłady dotyczą wyłącznie dobrze mi znanego słowa "chłopstwo".