http://forum.gazeta.pl/forum/w,904,130939623,,Ale_fantastyczne_Google_Doodle_dla_Lema_.html?v=2lukasz-4-1 24.11.11, 00:30 Odpowiedz Naprawdę fantastyczne!!! Jeden z najlepszych doodli Googla. Myślę, że miłośnicy twórczości Mistrza Lema nie mieli problemu ze identyfikacją która książka (i które jej fragmenty!) oraz które postacie zostały wykorzystane w animacji. Szkoda tylko, że za moment animacja zniknie
W Sieci co prawda pojawiły się jej nagrania, ale to nie to samo. Czy nie można jej jakoś zachować w oryginalnej postaci - z pewnością jest tego warta!!!
Dobrze, że animacja pojawiła się na różnych stronach narodowych Googla. Są i pierwsze komentarze na blogach - sam znalazłem kilka, w różnych językach. Lem jest dość znany (choć wciąż zbyt mało!), ale ludzie dopytują się np. kim był Daniel Mróz. Nie wiem tylko, dlaczego płaczecie, że animacja nie pojawiła się akurat na Googlu w USA. Nie chcieli jej tam zamieścić - ICH strata!
Wielki szacun dla autorów - naprawdę!
Re: Ale fantastyczne Google Doodle dla Lema!
levy 24.11.11, 07:44 Odpowiedz lukasz-4-1 napisał:
> Szkoda tylko, że za moment animacja zniknie
Nie zniknie, tzn. zniknie, ale z głównej. Google przechowuje wszystkie Doodlesy:
www.google.pl/logos/ Tego wczorajszego jeszcze o tej porze nie ma ale przypuszczam, że to dlatego, że jeszcze w niektórych miejscach na świecie wciąż jest "wczoraj"
VOSM