Autor Wątek: no nie mogę...  (Przeczytany 1377652 razy)

maziek

• YaBB Administrator
  • God Member
  • zamiast bajek ojciec mi Lema opowiadał...
Odp: no nie mogę...
« Odpowiedź #1725 dnia: Kwietnia 17, 2025, 09:37:12 am »
Pani, robiłem taką izbę, wiem jak to działa :) . Obiecali mi, że zawsze, zawsze świeży koc dostanę i bez dokwaterunku ;) .
Człowiek całe życie próbuje nie wychodzić na większego idiotę niż nim faktycznie jest - i przeważnie to mu się nie udaje (moje, z życia).

Q

• Juror
  • God Member
  • Jego Induktywność
« Odpowiedź #1726 dnia: Maja 05, 2025, 12:30:28 pm »
"Wśród wydarzeń wszechświata nie ma ważnych i nieważnych, tylko my różnie je postrzegamy. Podział na ważne i nieważne odbywa się w naszych umysłach" - Marek Baraniecki

maziek

• YaBB Administrator
  • God Member
« Odpowiedź #1727 dnia: Maja 05, 2025, 01:21:16 pm »
Tajna baza w Starych Kiejkutach, pod różnymi nazwami ale zawsze jedno z najtajniejszych miejsc w Polsce, teraz chyba pod szyldem Agencji Wywiadu. Tu w każdym razie, ponoć, CIA wymywała (waterboarding) prawdę z zamachowców 9/11...
Wersja dla ubogich (rządowy geoportal): https://mapy.geoportal.gov.pl/imap/Imgp_2.html?locale=pl&gui=new&sessionID=FBEBB1E3-B5C7-4580-ACB8-5A153F0C338A
Wersja dla świata obywateli (Google Maps): https://www.google.pl/maps/@53.6331505,21.0663537,200m/data=!3m1!1e3?entry=ttu
Zaczynam sią bać. ABW czyta moje posty. Powyższy cytat zawiera dwa linki do zdjęć bazy w Starych Kiejkutach, z których pierwsze, w momencie, gdy to napisałem, było zamazane dla zachowania ścisłej tajemnicy państwowej, a drugie, to z Google Maps, rozkosznie szczegółowe do poziomu butów komendanta zzutych przed drzwiami. A teraz... Teraz w Guglu zamazali jeszcze bardziej niż na geoportalu, tak zamazali, że można by to wystawić jako dzieło abstrakcjonisty w galerii i nikt by się nie zorientował!
Człowiek całe życie próbuje nie wychodzić na większego idiotę niż nim faktycznie jest - i przeważnie to mu się nie udaje (moje, z życia).

Q

• Juror
  • God Member
  • Jego Induktywność
« Odpowiedź #1728 dnia: Maja 10, 2025, 11:03:22 am »
"Wśród wydarzeń wszechświata nie ma ważnych i nieważnych, tylko my różnie je postrzegamy. Podział na ważne i nieważne odbywa się w naszych umysłach" - Marek Baraniecki

olkapolka

• YaBB Administrator
  • God Member
« Odpowiedź #1729 dnia: Maja 10, 2025, 12:16:46 pm »
To nie jest fake?
Bo się nie da tego ując w żadne myśloramy :D
Mówią już powszechnie: Di - da...

Q

• Juror
  • God Member
  • Jego Induktywność

maziek

• YaBB Administrator
  • God Member
« Odpowiedź #1731 dnia: Maja 27, 2025, 10:25:01 am »
Najlepsze podsumowanie statusu USA (wypracowanego dekadami, nie akurat przez Trumpa obecnie), jakie przeczytałem: "przejechałem 6 tysięcy kilometrów przez USA. Od Miami po San Francisco obsługiwali mnie ludzie bez zębów".

Q

• Juror
  • God Member
  • Jego Induktywność
« Odpowiedź #1732 dnia: Maja 29, 2025, 12:41:03 am »
Cóż, tzw. najbogatszy kraj III świata, to i nie dziwota, że doczekał się w końcu kacyka.
(Inna sprawa, że te same miecze damoklesowe nad nami wiszą, bo i polaryzacja podobna, i system opieki zdrowotnej zapożyczyliśmy od nich - w ramach reformowania własnego - choć jego wady były powszechnie znane już od wczesnych lat '70; nawet Robin Cook w swoim debiutanckim "Roku interny" o nich pisał.)

Q

• Juror
  • God Member
  • Jego Induktywność

Q

• Juror
  • God Member
  • Jego Induktywność
« Odpowiedź #1734 dnia: Sierpnia 03, 2025, 09:23:01 pm »
https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-wedlug-raportu-onz-nikt-nie-czyta-raportow-onz,nId,8006485
Link od kolegi z ST.pl, który zadał trafne pytanie: "Ciekawe czy ktoś czytał raport o nieczytaniu raportów".

olkapolka

• YaBB Administrator
  • God Member
« Odpowiedź #1735 dnia: Sierpnia 04, 2025, 03:36:43 pm »
https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-wedlug-raportu-onz-nikt-nie-czyta-raportow-onz,nId,8006485
Link od kolegi z ST.pl, który zadał trafne pytanie: "Ciekawe czy ktoś czytał raport o nieczytaniu raportów".
Metoda z kongresu f. w końcu wejdzie w życie;)

A mnie zaskoczyła atrakcja na Piotrkowskiej z okazji 602 Urodzin Łodzi...nie wiem jak im się to łączy i składa z rocznicą, ale podobno można wejść do...jelita grubego :o

maziek

• YaBB Administrator
  • God Member
« Odpowiedź #1736 dnia: Sierpnia 04, 2025, 05:07:34 pm »
A mnie zaskoczyła atrakcja na Piotrkowskiej z okazji 602 Urodzin Łodzi...nie wiem jak im się to łączy i składa z rocznicą, ale podobno można wejść do...jelita grubego
Może chodzi o to, którędy się potem wychodzi ;) . Ciekawe, czy jest semafor i jak jadą wagoniki to chwilowo nie wpuszczają?

Q

• Juror
  • God Member
  • Jego Induktywność
« Odpowiedź #1737 dnia: Sierpnia 04, 2025, 08:13:10 pm »
A mnie zaskoczyła atrakcja na Piotrkowskiej z okazji 602 Urodzin Łodzi...nie wiem jak im się to łączy i składa z rocznicą, ale podobno można wejść do...jelita grubego
Może chodzi o to, którędy się potem wychodzi ;) .

Nie wychwyciliście? Przecież to jest reklama podprogowa polowania na kurdle!

olkapolka

• YaBB Administrator
  • God Member
« Odpowiedź #1738 dnia: Sierpnia 04, 2025, 09:53:31 pm »
Może chodzi o to, którędy się potem wychodzi ;) . Ciekawe, czy jest semafor i jak jadą wagoniki to chwilowo nie wpuszczają?
To jelito wygląda mi na chore...może więc wagoniki...ten tego...nie jadą?!  ???
Nie wychwyciliście? Przecież to jest reklama podprogowa polowania na kurdle!
Żesz...może faktycznie należałoby tam wchodzić z sosem grzybowym i szczypiorkiem?! :D

Q

• Juror
  • God Member
  • Jego Induktywność
« Odpowiedź #1739 dnia: Sierpnia 04, 2025, 10:48:13 pm »
Żesz...może faktycznie należałoby tam wchodzić z sosem grzybowym i szczypiorkiem?! :D

Jak ktoś ma zmysł biznesowy postawi stosowny stragan niedaleko wejścia. Ciekawe tylko czy i bomby będzie sprzedawać... 8) (Choć w zasadzie mogą to być atrapy, ze względu na charakter jelita.)