edit: tu jest trochę: http://www.randi.org/jr/082704gluton.html#7
Jak przewidywałem, Randi i jego ludzie dawno już ten temat zbadali... To i nic dziwnego, że nikt z naukowców już sie tymi oszustwami nie zajmuje...
Nie no jak widze takie coś to nie wiem czy się śmiać czy płakać....
Randi i jego naukowcy ..ubaw po pachy,
niewypłacalny koles który oferuje 1M dolarów wypłacane w tysiącu ratach którego miliona nikt nie widział i nigdy nie zobaczy utrzymujacy się z wyśmiewania wszystkiego na starcie.
Podobo 3 osobom leci już tego melona.
A tak na poważnie to zabawnie się czyta jak "naukowcy zbadali już to oszustwo" podczas gdy mam kilkunastu znajomych nota bene też sceptyków którzy po niedługim treningu nauczyli się tego w nieznacznym zakresie ale zawsze coś.
Nie przypuszczałem że w dzisiejszych czasach ktoś jeszcze nazwie przyciąganie przez ludzki organizm przedmiotów- nie tylko metalowych- oszustwem.
Powiem szczerze że chociaż osobiście akurat przyszło mi trenować chi ładnych pare lat to nie byłem szczególnie zaskoczony że powiesze sobie wzdłóż dłoni zestaw kuchenny łyżek obiadowych,
co innego mój ojciec, ten powiesił sobie kilkudziesięciodekowy tasak na czole bez zadnego treningu.
To przyznam był dla mnie szok.
Czasami na imprezach pokazuje to zjawisko i choć już nie taka siła jak kiedyś to najlepszym sposobem na sceptyków jest potrenowanie przez godzinke - 80% daje radę na mniejszych przedmiotach czego i Wam koledzy i koleżanki polecam i życze.
BTW mam nawet zrobione fotografie z tym zestawem kuchennym ,
Mam tez film gdzie zrzucam taki zestaw na zawołanie kogoś bez poruszenia mięśniem.
ale wysyłanie tego na neta i tak nic nie da
Każdy powie że to fake.
Polecam trening .
Smieszą mnie niektórzy sceptycy naukowcy ,marnują tylko nasze podatki