Skoro zostałem wywołany z powody żartu słownego... no, dobra – po kolei.
Zadziwiające, że Kuzynka Pirxa nie widzi nic zdrożnego w porównaniu mnie do Kagana, któremu nieco wcześniej sugerowała zaburzenia psychiczne (autyzm, zespół aspergera)
Czy byłeś kiedykolwiek diagnozowany w kierunku autyzmu czy Zespołu Aspergera? Wyniku nie musisz podawać, ale czy byłeś diagnozowany?
i
To samo co z Kaganem. Dosłowne czytanie metafor. Nie ma na to siły. Powinieneś czytać wyłącznie algorytmy przy których nie zawieszają się komputery, wtedy i Ty się nie zawiesisz.
Czyli rozumiem , że i ja powinienem przebadać się na okoliczność tych zaburzeń , hę?
– czy teraz stosuję właściwą logikę?
Jako, że już było podobne pytanie o „wywód logiczny” i zostało przemilczane, nie spodziewam się odpowiedzi.
Do tego momentu jest ok, – Kuzynka może przywalać takimi cepami
ala psychuszka, ale jak przywalą Kuzynce... to lament i trwoga
Oczywiście fiutologia w tym samym wątku, w którym teraz jesteśmy, była OK, nic personalnego. W każdym razie wtedy nie wyrażałaś obiekcji. Czyli tu nawet na kobietę nie można liczyć kiedy mężczyzna jedzie po innej kobiecie jak po burej suce.
Kagan! - jaki to argument???
Bo już nie mam siły, ad co... tym razem? Wybacz, nie studiowałem Schopenhauera tak uważnie.
Mniejsza
Większa , że ta drobna gra słowna
(nieadekwatność reakcji na żarty i aluzje...gdzie ja to...no, w końcu mniejsza) –
że ten żarcik nie dotyczył twojej osoby.
Do głowy by mi nie przyszło że weźmiesz to do siebie. Aż taka megalomania by?
Popatrz na całość;
A chodziło mi o to, że dla Lema to był jego zawód, jego robota - pisanie o fiuturologii...oj, to inni, o futurologii rzecz jasna. Wkrótce napisze Fifę.
Widzisz tam taki fragment –
oj, to inni?Zatem wyjaśniam – ci inni to Kagan, który twierdzi, że wie kim się czuł Lem, wie lepiej od samego Lema i notorycznie wmawia mu żydowskość, oraz Rojt z tym przypisem, który mam za ohydny.
"Jeszcze lepiej udało mu się zamydlić sprawę swojego żydostwa. W Polsce o nim milczał, a cudzoziemcom wmawiał, że wychował się w rodzinie całkowicie zasymilowanej."Wiadomo, że jednym z sposobów sprawdzenia tego żydowskiego, jest zajrzenie w rozporek.
Milczenie o swych poglądach religijnych, pochodzeniu jako zamydlanie!!! – cóż, różni ludzie mają różne standardy, dla mnie to tak jak napisałem.
Pytanie – co zamydla Rojt?
Zatem u obu panów temat kręci się wokół tego co pozwoliłem sobie sparafrazować.
Straszne, straszne, straszne!!!
Nie rabań liv!I kto tu rabani? Skoro już jestem przy głosie,
(bo miałem na tym skończyć – widzisz? Twoja metoda, będę się teraz krygował.)
i chyba nikt z tego forum w ogóle tego tekstu nie znał, pomijając lemologa czyli pana Wiktora, który o Lemie wie wszystko, ale niestety rzadko włącza się w dyskusje. I chyba ma rację.
Zdecyduj się!
Wcale nie tak rzadko, tylko ty już chyba zwyczajowo skutecznie omijasz, to co niewygodne.
No przecież ja cały czas powołuję się na lemologa , który wyraził sie jednoznacznie o zatrzymaniu artykułu przez cenzurę. Oto link (odpowiedź 620)
https://forum.lem.pl/index.php?topic=172.msg78229#msg78229Więc skoro piszesz, że on wie wszystko (dobrze cytuję, czy też mam zaburzenia?), a ja się na niego powołuję, zaś ty uparcie brniesz w rojenia Rojta, które są ewidentnie sprzeczne z zdaniem lemologa, to nie popadasz tym samym w jakieś obłędne koło?
Zgodziliśmy się, że bezpośrednich dowodów nie ma,
ale lemolog ma silne przesłanki, Rojt wyłącznie swoje konfabulacje pod tezę którą dodatkowo "zamydlił" przypisem po twoim zapytaniu , a której puentą jest, że działalność radzieckiej cenzury w temacie artykułu Lema to szaleństwo – bez cudzysłowu.
Więc kto wie wszystko – Lemolog czy Rojt?
Kończąc, bo robi się przydługie, a niektórzy muszą pracować – dla porównania.
Artykuł chwalący rewolucję w stosunkowo neutralnym „Przekroju”. Strona pierwsza z tego samego momentu
Gdybyś chciała się pofatygować na stronę trzecią, tam zobaczyłabyś klasyczne chwalenie – zaczyna się od Lenina, przeplata Leninem i kończy Leninem – na całą szpaltę. Dodam, że też jest wpleciony Wells – jakaś moda na niego była?
wybrać listopad 67http://mbc.malopolska.pl/dlibra/publication?id=63750&tab=3Dopiero po takim porównaniu można coś napisać o skali tego „czczenia” u Lema.
I już naprawdę kończąc – podrzucam temat i setki podobnych panu „kompromitującemu” .
Może się rozwinąć na dłuższy czas - Tak jak kiedyś rzuciłem żartem, czczą rewolucję, każdy jak umie - kucharki przepisami na placek z Leninem, wybitni reżyserzy wystawianiem Dziadów, wybitni futurolodzy pisaniem o futurologii, a projektantki sukienek projektowaniem sukienek (o, i Pani Niemen uczciła rewolucję)
Projektowaniem odzieży zaczęła się zajmować w roku 1967. Jej kolekcja Kozak Look, inspirowana modą rosyjską i zaprezentowana z okazji 50 - lecia Rewolucji Październikowej, zdobyła międzynarodowy rozgłos, była zapraszana na pokazy w Szwajcarii, ZSRS, Niemczech, Austrii, Kanadzie czy Włoszech.
- To była piękna przygoda - wspomina Małgorzata Niemen, którą dla świata mody odkryła właśnie Grażyna Hase.https://tygodnikits.pl/grazyna-hase-legenda-polskiej-mody-w-skierniewickim-muzeum-zdjecia/ar/c11-14147281Rabanienie?
Hmmm... i kto tu rabani?