Autor Wątek: Iluzje-deluzje czyli jak mózg nas oszukuje:)  (Przeczytany 102898 razy)

maziek

• YaBB Administrator
  • God Member
  • zamiast bajek ojciec mi Lema opowiadał...
Odp: Iluzje-deluzje czyli jak mózg nas oszukuje:)
« Odpowiedź #240 dnia: Grudnia 04, 2024, 09:54:19 pm »
Na naszym podwórku stosowano przechodniość sylab - dziemypój na niskoog. Po jakimś czasie szło to automatycznie.
Człowiek całe życie próbuje nie wychodzić na większego idiotę niż nim faktycznie jest - i przeważnie to mu się nie udaje (moje, z życia).

Hoko

• Juror
  • God Member
Odp: Iluzje-deluzje czyli jak mózg nas oszukuje:)
« Odpowiedź #241 dnia: Grudnia 05, 2024, 11:55:28 am »
kńocu
lietr
zanczine
 :)
To w ogóle nie są literówki, bo tak miało być. :)  "Błędami" były zgubione litery, patrz mój wpis wyżej.

Myślę, że tam wszystko "tak miało być". Gdyby jednak  "tak nie miało być", to te wskazane przeze mnie podchodzą pod literówki - czyli coś, co się mogło przydarzyć przy szybkim pisaniu, natomiast nie podejdzie "kleśćcojn", bo wystukać takie coś to można chyba tylko z zamkniętymi oczami  ;D - i od razu rzuca się to w oczy przy czytaniu, więc trzeba też tekst od razu i bezrefleksyjnie wysłać.

Swoją drogą, przeglądarka ma funkcję sprawdzania pisowni, chyba domyślnie włączoną, nie?
Ale to nie pomaga niestety, gdy się Czechy zmienią na Cechy - co mi się przytrafiło w innym wątku i wywołało spory zamęt 8)