Zgodnie z zapowiedzią
https://forum.lem.pl/index.php?topic=1583.msg78838#msg78838przedstawiam wyniki eksperymentu. 1 grudnia 2019 w samo południe zmierzyłem liczbę wpisów i liczbę wyświetleń, które wtedy widniały przy pierwszych pięciu wątkach w dziale LEMOSFERA i w dziale DYLEMATY oraz przy pierwszych dziesięciu wątkach w dziale HP. Dziś – po upływie czternastu dób – zanotowałem zmiany tych wskaźników.
W LEMOSFERZE największe zainteresowanie obserwatorów wzbudziły kolejno: „Lem w szkole” (284 wyświetlenia dziennie), „O Lemie napisano” (236), „Wokół Lema się dzieje” (143), „Co wymyślił Lem” (83) oraz „Cytaty” (63). Odnośnie zaś do wpisów, najwięcej ich zarejestrował wątek „Napisano...” (15 w ciągu dwóch tygodni), potem „Wokół...” (2), i na tym koniec.
W DYLEMATACH największe zainteresowanie obserwatorów wzbudziły kolejno: „Właśnie się dowiedziałem” (406), „Filmy SF” (303), „Coś dla fanów” (76), „Komandor” (13) oraz maźkowe „Przeczytałem” (osiem). Wpisów było w sumie 20, przy czym siedemnaście przy „Fanach” (17), dwa przy „Filmach” i samotny jeden głos przy „Właśnie”.
W HJULETPAKARDZIE niezagrożenie i niezmiennie króluje „Muzyka” (356), za księcia robi „Tępora” (209), na trzecie podium wepchnął się Remuszko (191), czwarte miejsce zajął „Pytek” (125), piąte zaś „Rzeź polityczna” (111). Reszta („Socjobiologia”, „Branżowe”, „Z bieżącej”, „Ciemnogród” oraz „Forumowe zmiany”) miała codziennych uśrednionych widzów kilku–kilkunastu. Natomiast liczbą wpisów niżej podpisany (52) mocno dołożył Muzyce (10), ona ciutkę Tęporze (osiem), a Forumowe Zmiany (3) raczej forumowiczom wiszą i powiewają.
R.