Artykuł daleki od tematyki forum ale ciekawy moim zdaniem. Z nudów można poczytać.
Tym razem się z Tobą zgodzę. Choć IMHO kwestia postawiona w tytule: "Czy demokracja prowadzi do socjalizmu?" jest nawet ciekawsza od samego artykułu... I można by o niej dłuugo dyskutować... (Ale chyba nie ma sensu upolityczniać Forum.)
ps. co do rozmowy na priv: o tak knajacki styl cię (tym razem świadomie małą literą) nie podejrzewałem, ale mówi się trudno... Przez wzgląd na oczy Forumowiczów i zasadę tajemnicy korespondencji nie napiszę jakim słownictwem, i jakimi sformułowaniami się posłużyłeś... gdybyś jeszcze był w tym choć trochę oryginalny.. (Z tym, że w wojny bawić się nie zamiaruję - jako, że od jaskiniowca intelektualnie odrosłem - i będę lodowato grzeczny, i merytoryczny.) To ostatni mój "prywatny" tekst do ciebie, bo dalszą rozmowę na ten temat uważam - przyznaję to z żalem - za bezcelową, merytorycznie natomiast mogę rozmawiać z każdym i o wszystkim. (
Terminusie, jeśli uważasz, że to post scriptum jest obraźliwe, usuń je.)
EDIT:
Okazuje się, że nie tylko kreacjonizm ma się dobrze, lecz i geocentryzm:
http://www.kolbecenter.org/owen.bennett.reply.htm(I oczywiście popiera go też wiadomy eurodeputowany...)