Autor Wątek: Właśnie się dowiedziałem...  (Przeczytany 2570227 razy)

Terminus

• Gość
Re: Właśnie się dowiedziałem...
« Odpowiedź #330 dnia: Stycznia 26, 2006, 11:49:05 am »
Artykulik o Waszej religii

Przegiąłeś.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2006, 11:49:28 am wysłana przez Terminus »

dzi

• Gość
« Odpowiedź #331 dnia: Stycznia 26, 2006, 12:18:58 pm »
Pisze to n-ty raz a dopiero teraz przegialem? ;)

A-cis

• Gość
« Odpowiedź #332 dnia: Stycznia 26, 2006, 09:49:40 pm »
Jest mała - ma masę zaledwie 5,5 razy większą od masy Ziemi

Co oni z tą małą. To jak myśleć o Ziemi? Pryszcz!!!
Chcą nas wpędzić w kompleksy?!
W końcu jesteśmy największą niegazową planetą w naszym układzie :)

Terminus

• Gość
« Odpowiedź #333 dnia: Stycznia 26, 2006, 11:48:08 pm »
Pisze to n-ty raz a dopiero teraz przegialem? ;)

Widocznie w poprzednich n-1 razach nie ująłeś tego tak bezczelnie ::)

Terminus

• Gość
« Odpowiedź #334 dnia: Stycznia 26, 2006, 11:57:15 pm »
Zwróćcie uwagę, że Polacy cieszą się jak dzieci, że znaleźli planetę, zaś w tym samym czasie BBC pisze, że tę samą planetę znalazł ,,Międzynarodowy zespół'' i smarują coś jakichś naukowcach z US ale nie ma ANI SłOWA  o Polsce.
Dowód tutaj:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/4647142.stm

dzi

• Gość
« Odpowiedź #335 dnia: Stycznia 27, 2006, 09:28:27 am »
fokers!  >:(

albo jedni albo drudzy...

A-cis

• Gość
« Odpowiedź #336 dnia: Stycznia 30, 2006, 11:01:45 pm »
Warszawiacy mogą się wybrać w czwartek na to spotkanie:
http://www.esensja.pl/ksiazka/wiesci/tekst.html?id=2910

dzi

• Gość
« Odpowiedź #337 dnia: Stycznia 31, 2006, 11:08:28 am »
Japonia ;)

W 2025 roku podwoić się ma liczba osób po 65. roku życia. Japonia jest "najstarszym" krajem świata, tu już 20 proc. ludności przekroczyło 65 lat. (...) I dlatego Toyota, zdobywająca pozycję światowego lidera rynku samochodowego, pracuje nad TAO-Light II, pojazdem, który ma być odpowiedzią na problem mobilności seniorów. Pojazd ten, wymyślony przez Aisin Seiki, to coś w rodzaju futurystycznego fotela na kółkach stworzonego z części samochodowych. TAO-Light II osiąga prędkość sześć kilometrów na godzinę.

Lustrzane neurony - komórki, które czytają w myślach

Jeśli jednak rezultaty opublikowane w 1996 roku tylko zaskoczyły większość naukowców, to ostatnie badania wprawiły ich w osłupienie. Okazało się, że u ludzi neurony lustrzane są znacznie sprytniejsze, bardziej elastyczne i zaawansowane ewolucyjnie niż jakiekolwiek ze znalezionych u małp, co zdaniem naukowców odzwierciedla ewolucję wyrafinowanych zdolności społecznych człowieka.

ten drugi jakis dziwny... nie wiadomo czy pisza o rzeczach oczywistych i czy ich oczywistosc wynika posrednio z ogolnego spojrzenia na mozg czy moze ich nieoczywistosc to wlasnie cos co powoduje ze wlasciwosci te nie sa spowodowane tym ogolnym spojrzeniem na mogz lecz wlasnie czyms jakims specjalnym odkrytym jednak nie zaznaczonym wyraznie w artykule...

nie umiem wytlumaczyc, dziwny...
« Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2006, 11:14:05 am wysłana przez dzi »

Terminus

• Gość
« Odpowiedź #338 dnia: Stycznia 31, 2006, 06:53:34 pm »
Dzisiaj wpadł mi w łapy 'Przegląd' i była tam maleńki tekst Lema, z 25 stycznia br., w którym opisał, jak wydarzenia związane z wielorybem butlonosym, który kilka dni temu wpłynął do Tamizy, odwróciły jego (Lema) uwagę od politycznego bałaganu w Polsce. Był to krótki, humorystyczny i uszczypliwy tekst.

Bladyrunner

• Gość
« Odpowiedź #339 dnia: Stycznia 31, 2006, 09:13:13 pm »
Warszawiacy mogą się wybrać w czwartek na to spotkanie:
http://www.esensja.pl/ksiazka/wiesci/tekst.html?id=2910

O! Może się przejdę. Książkę już mam i zacząłem czytać (zdam relację jak skończę)

Rachel

• Gość
« Odpowiedź #340 dnia: Lutego 04, 2006, 11:57:27 am »
Właśnie przeczytałam, że w Warszawie w Pałacu Kultury i Nauki od 27 lutego będzie można obejrzeć wystawę pt."Odkrywanie czasu."
Zapowiada się bardzo ciekawie.

Terminus

• Gość
« Odpowiedź #341 dnia: Lutego 05, 2006, 03:44:04 am »
Pałac Karesów i Namiętności to sam w sobie jest ciekawy eksponat ::)

Rachel

• Gość
« Odpowiedź #342 dnia: Lutego 06, 2006, 10:17:11 am »
« Ostatnia zmiana: Lutego 06, 2006, 10:18:21 am wysłana przez Rachel »

dzi

• Gość
« Odpowiedź #343 dnia: Lutego 06, 2006, 10:57:13 am »
Najbardziej podoba mi sie to zdanie:
Najlepsze auta utknęły bowiem bezradnie na środku pustyni po przejechaniu 60 km, a większość nie opuściła nawet linii mety.  ;D

Napewno kiedys bedzie tak, ze dzieci beda sie dziwily ze kiedys ludzie samodzielnie prowadzili samochody.
- I nie bylo wypadkow?! - Byly - I co, gineli w nich ludzie?!
Moze beda to nawet juz nasze dzieci ;)

Artykul bardzo fajny.

Ja jako programista bardzo lubie takie momenty, gdy oprogramowanie ktore robimy zachowuje sie w sposob nieprzewidziany ale poprawny. Tj. gdy jest tak skomplikowane ze nie ogarnia jego dzialania jeden czlowiek (a tak jest zawsze) i zadzialaja mechanizmy obronne na bledny np. albo samemu cos zrobi sie blednie (np test) i od urzadzenia "dowiaduje sie" ze zrobilo sie to zle. Albo gdy sie je katuje testami a ono sie nie daje ;)

Falcor

• Gość
« Odpowiedź #344 dnia: Lutego 06, 2006, 01:00:53 pm »
Ehh, no samochody z kierowcami to chyba zupełnie nie znikną. Zbyt wielka frajda z prowadzenia, przynajmniej dla niektórych, aby tak się miało stać. Najwyżej będą pełniły rolę czegoś w rodzaju jachtów żaglowych na morzach. Mało praktyczne, ale o ile fajniejsze od podróży promem :)

Najbardziej zaintrygował mnie jednak pierwszy akapit tego artykułu. Myślę, że takie gadanie z samochodem może być bardzo irytujace. Oto jak ja widzę jego komunikaty:
- Nie zapiąłeś pasów! Nadal nie zapiąłeś pasów!!
- Przekraczasz dozwoloną prędkość. Redukuję! (najlepiej jakby się odezwał tak podczas wyprzedzania tira ;D )
- Odległość od następnego samochodu zbyt mała (w korkach bedzie o tym mówił bez przerwy).

Osobiście, wspominając "pomocny" Spinacz z Worda :P , jestem zwolennikiem bardzo ograniczonej wymiany zdań z komputerem. Najlepiej żeby nie pytany nie odzywał się :)