Autor Wątek: Właśnie (lub dawniej) przeczytałem...  (Przeczytany 1790198 razy)

NEXUS6

• Juror
  • God Member
  • MISTYK WYSTYGŁ, WYNIK: CYNIK
Odp: Właśnie (lub dawniej) przeczytałem...
« Odpowiedź #210 dnia: Września 02, 2006, 05:22:29 am »
Maja taką masę, że te superstruny przestaja drgać i czarna dziurwa pochłąnia światło słoneczne nieodbija go znaczy i w ogóle prawa fizyki sie załamują jakie znamy  
czad  

Samopacku nijaki kostra bajde spoczy
Az bamba sie odmruczy i gola powroci
coco - jumbo i do przodu!

maziek

• YaBB Administrator
  • God Member
  • zamiast bajek ojciec mi Lema opowiadał...
« Odpowiedź #211 dnia: Września 02, 2006, 10:29:23 am »
ponoć ma się tak dziać w czarnych dzirach
nie wiem, czy chodzi o czarne dziury czy czarne zdziry, ale w obu tych wypadkach to całkiem mozliwe, jak sie głębiej zastanowić. Tutaj napisali, że takie coś mozna nawet na Ziemi zrobić w laburatuar:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zero_absolutne

Sprawa jest oparta na entropii, więc prawdopodbnie po wczorajszym czacie doświadczenia nie da się już nigdy powtórzyć
Człowiek całe życie próbuje nie wychodzić na większego idiotę niż nim faktycznie jest - i przeważnie to mu się nie udaje (moje, z życia).

draco_volantus

• Juror
  • God Member
  • quid?
« Odpowiedź #212 dnia: Września 02, 2006, 03:28:24 pm »
 8)
I want my coffee hot and best social media I was a part of brought back in my lifetime.

maziek

• YaBB Administrator
  • God Member
« Odpowiedź #213 dnia: Września 09, 2006, 10:38:28 am »
CÓŻ ZA UPADEK!!!

Centrum Małych Planet na Harvardzie, które śledzi i kataloguje wszelkie drobne obiekty Układu Słonecznego, przypieczętowało degradację Plutona.
Jak informuje najnowszy cyrkularz tej instytucji, niegdysiejsza planeta oficjalnie dołączyła do towarzystwa komet i asteroid, otrzymując w katalogu numer 134340. Głosy, żeby uhonorować Plutona jakimś szczególnym numerem - np. 200000 albo nawet 0 - zostały zignorowane. Harwardzkie centrum wpisało planetarnego wyrzutka po prostu pod kolejnym numerem na koniec swej listy.(!)

Jak ująłeś Terminusie niedość że go nam odj@#$li to jeszcze potem upi*&%$*li! :'(
« Ostatnia zmiana: Września 09, 2006, 10:39:20 am wysłana przez maziek »
Człowiek całe życie próbuje nie wychodzić na większego idiotę niż nim faktycznie jest - i przeważnie to mu się nie udaje (moje, z życia).

Miesław

• Juror
  • God Member
« Odpowiedź #214 dnia: Września 09, 2006, 11:38:41 am »
CÓŻ ZA UPADEK!!!

Centrum Małych Planet na Harvardzie, które śledzi i kataloguje wszelkie drobne obiekty Układu Słonecznego, przypieczętowało degradację Plutona.
Jak informuje najnowszy cyrkularz tej instytucji, niegdysiejsza planeta oficjalnie dołączyła do towarzystwa komet i asteroid, otrzymując w katalogu numer 134340. Głosy, żeby uhonorować Plutona jakimś szczególnym numerem - np. 200000 albo nawet 0 - zostały zignorowane. Harwardzkie centrum wpisało planetarnego wyrzutka po prostu pod kolejnym numerem na koniec swej listy.(!)

Jak ująłeś Terminusie niedość że go nam odj@#$li to jeszcze potem upi*&%$*li! :'(
Tak... też mi się go żal zrobiło....  :(

Falcor

• Juror
  • God Member
  • ...where no one has gone before.
« Odpowiedź #215 dnia: Września 09, 2006, 01:28:02 pm »
Ciekawe kto za tym tak naprawdę stoi? Rozwalić taki układ ;)

Taki zwykły dzień, biało-czarny dzień...

maziek

• YaBB Administrator
  • God Member
« Odpowiedź #216 dnia: Września 09, 2006, 01:51:11 pm »
Ciekawe kto za tym tak naprawdę stoi?
Jako to kto. Gemini plus cała masa satelitów, niektóre na bardzo ekscentrycznych orbitach lub przechwycone od innych ciał...

Terminus

• Gość
« Odpowiedź #217 dnia: Września 09, 2006, 08:41:34 pm »
Termin "Satelici Bliźniąt" znajdzie się zapewne za jakiś czas w podręcznikach historii w dziale "Zaje***e Plutona" etc. Ehh... no szkoda go, szkoda. Choć, jak to Macrofungel napisał (a chłop jest astronomem, wie co pisze), walić Nas powinno to, jak się interesujące nas ciała nazywają. I ja się pod tym podpisuje. Gdy interesuje mnie jakieś ciało, to jego nazwa/klasyfikacja z reguły jest ostatnią daną potrzebną mi do jego eksploracji.

Bladyrunner

• Juror
  • God Member
« Odpowiedź #218 dnia: Września 09, 2006, 11:59:20 pm »
Gdy interesuje mnie jakieś ciało, to jego nazwa/klasyfikacja z reguły jest ostatnią daną potrzebną mi do jego eksploracji.[/color]

A tu wkrada się już pewna dwuznaczność ;)

NEXUS6

• Juror
  • God Member
  • MISTYK WYSTYGŁ, WYNIK: CYNIK
« Odpowiedź #219 dnia: Września 10, 2006, 02:15:24 am »
Taaa... Ja osobiscie chetnie poeksplorowalbym cialo, sklasyfikowane pod nazwa: Salma Hayek. Nawet gdyby zostalo zdegradowane ze statusu gwiazdy do statusu planety, albo planetoidy ::)

Macrofungel

• Juror
  • God Member
« Odpowiedź #220 dnia: Września 11, 2006, 11:41:50 am »
[ Harwardzkie centrum wpisało planetarnego wyrzutka po prostu pod kolejnym numerem na koniec swej listy.(!)[/i][/color]

Hmm, no faktycznie, niezbyt ładnie, mogliby go uhonorować jakąś szczególną pozycją w katalogu choćby ze względów historycznych. Niemniej jednak, to czy mu dadzą taki czy śmaki numer na pewno nie umniejszy jego [ch8222]plutonowatiości[ch8221]. Co najwyżej jeden czy drugi rząd obetnie trochę fundusze na jego badania  ::). Pozostaje nam tylko cieszyć się, że nasza sonda już tam zmierza ::)

maziek

• YaBB Administrator
  • God Member
« Odpowiedź #221 dnia: Września 11, 2006, 11:45:41 am »
jak bym był plutonem to bym pierdyknął w ziemię, a konkretnie w harvard!

Edredon

• Juror
  • Full Member
  • Ruch to życie, bezruch-trwanie
« Odpowiedź #222 dnia: Września 12, 2006, 12:35:47 pm »
Tu aktualna wyprzedaż Wyd. Literackiego. Jest i coś Lema, i o Lemie, i fantastyka-groza itp.  
http://www.wydawnictwoliterackie.pl/of_spec.php?strona=wszystkie

Terminus

• Gość
« Odpowiedź #223 dnia: Września 19, 2006, 01:17:41 am »
Wielce ciekawy artykuł, , myślę, że samo zdrowie.

Kru

• Juror
  • Junior Member
  • Koniec jest początkiem
« Odpowiedź #224 dnia: Września 19, 2006, 11:51:01 pm »
Ja tam nie wiem czy zdrowie, ale Chińczyk skopiuje, wyprodukuje w milionach sztuk i zasypie inne rynki. Obawiam się, że w kosmosie może kiedyś zrobić się tłoczno od statków i satelit made in china (bo tam jest tanio - koszmar).