Tak to właśnie jest w Polsce

. Dlatego mówię, niech se Owsiak te kilka procent zabierze (jak dla mnie). Jeden facet dokłada na służbę zdrowia tę stówe co rok*, a drugi facet propaguje swoje frustracje - bo w żaden inny sposób nie można tego określić. Jaka jest wartość dodana tego Wielguckiego? Co po nim zostanie? Trochę zeschłego jadu, który po rozrobieniu w cysternie wody pozwoli kiedyś wytruć pół dużego miasta?
Sorry liv, dla mnie to jest element obecnej całości, nad wszystkim wisi jak diadem fałsz smoleński, a reszta się wplata. Naród, który uwierzył w zamach w Smoleńsku we wszystko uwierzy, nawet w to, że obecnie zachodzi "reforma sądownictwa". Na matke kurkę trafiłem dawno temu, kiedy jeszcze w ten sam sposób opluwał Kaczyńskiego i jego rodzinę. Mimo że Kaczyński nie jest moją gwiazdą a obecnie uważam go za głównego stwórcę i nosiciela ww. diademu, to przeczytałem (wtedy-kiedyś) może 1 czy 2 jego "felietony" i stwierdziłem, że ilość skondensowanego jadu tam się mieszcząca - jak dla mnie - wychodzi poza to co określa się normą czy też normalnością. Nie byłem w stanie tego czytać, bo to obrażało mnie - mnie, choć nie przeciwko mnie było pisane. Ładunek chamstwa, pogardy i plwocin był za duży. Jest godne podziwu umieć nosić w sobie tyle żółci zwłaszcza w stosunku do osób w gruncie rzeczy obcych, ale jest to (u mnie) podziw taki jak dla wielkości kupy, która może zrobić słoń. I ten gość nagle złapał wiatr i mimo tej brei jaką rzucał w twarz Kaczyńskiemu i pisowi en masse jest "prawicowym blogerem" i zdaje się dochrapał się, przynajmniej w Twoich oczach, statusu opiniotwórcy

. Ponieważ sąd stwierdził, że wolno przykopać osobie publicznej, bo do tego się ten wyrok sprowadza - co nas cieszy bądź smuci zależnie kto kogo kopie. Zdaje się że właśnie robią Owsiakowi kontrolę skarbową, założę się, że niejedno znajdą a może i uda się mu skręcić kark - w końcu nie o to chodzi, żeby było lepiej, tylko, żeby było sprawiedliwie

.
*oczywiście tę stówę dajemy my - tylko czy bez Owsiaka tyle byśmy dali, gdyby na jego miejscu był inny Ixiński? Może dalibyśmy, ale zaraz by się okazało, że Ixiński też kradnie i trzeba go pognębić

.
Co do tego, że państwo jest dysfunkcyjne skoro trzeba kupować inkubatory dla niemowlaków i wózki dla starców - tak, jest.
A na Rydzyka nie dałbym, chyba, że na tacę. Czy on publikuje sprawozdania?