Ostatnie wiadomości

Strony: 1 ... 8 9 [10]
91
Hyde Park / Odp: Polityczna Rzeźba
« Ostatnia wiadomość wysłana przez xetras dnia Czerwca 05, 2025, 12:16:36 am »
Nawrocki wygrał w zasadzie wszędzie poza paroma dużymi ośrodkami miejskimi.
Wygrany to PSL i Kosiniak Kamysz.
Nikt nie zauważa szarych eminencji.
Cóż poradzisz że KO siedzi jedynie w swojej bańce a Hołownia u Koboski?
Bez arogancji komitetów wyborczych może by ugrali piękniej ale być dupiarzem i przegrywem z gangusem to zaszczyt.
:)
Tak to jest, że żal daje wynik żałosny.
92
DyLEMaty / Odp: AI - przerażająca (?) wizja
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Q dnia Czerwca 04, 2025, 06:53:19 pm »
93
DyLEMaty / Odp: Matematyka królowa nauk ;)
« Ostatnia wiadomość wysłana przez maziek dnia Czerwca 04, 2025, 03:49:12 pm »
Uuu, ambitnie :) .
94
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Lieber Augustin dnia Czerwca 04, 2025, 01:27:28 pm »

Nie jestem pewien, że to ma ręce i nogi  :)
95
« Ostatnia wiadomość wysłana przez maziek dnia Czerwca 04, 2025, 09:10:20 am »
Tak przy kawie zapragnąłem analitycznie stwierdzić, dla jakiego kąta w trójkącie LA odcinek oznaczony przezeń jako "1" będzie najdłuższy i oto co mi wyszło (pomijając, że w 3 linijce od dołu zamiast ymax napisałem ymin). Nie dopisałem też konkluzji jaki to kąt ostatecznie ale jest to oczywiste a ja jestem najwyraźniej rozkojarzony jeszcze :) .
https://i.imgur.com/y450MaZ.jpeg
96
Lemosfera / Odp: Przywitaj się
« Ostatnia wiadomość wysłana przez xetras dnia Czerwca 04, 2025, 01:16:13 am »
Witam.
Liczę na autorskie (Twoje, "zlakarma") apokaliptyczne złośliwostki i to jak z nich wybrniesz.
Spekuluj, tak jak Patron tego forum.
Życzę powodzenia!
(Nikt tu nie gryzie)
PS.
Każdy z aktywnych uczestników to osobliwość i to z różnych stron świata tego.

A jak Pirx upraszcza życie:-) w trudnych sytuacjach, gdy kompletnie nie wiedziałem co zrobić, zawsze zdawałem się na niego. Nigdy nie zawiódł. Uff. Wystarczy. Jeszcze raz dzień dobry. Z.
Dzień dobry wieczór:)
Alele...z Pirxem to chyba jednak- dobrakarma? :-\
Test na przeznaczenie zależy od czysto  przypadkowej złośliwej muchy, można go/jej nie przeżyć.
97
Lemosfera / Odp: Przywitaj się
« Ostatnia wiadomość wysłana przez maziek dnia Czerwca 03, 2025, 01:54:07 pm »
No, rozważałem, czy wpuścić tu kogoś o takim nicku i czego on tu ewentualnie nie napowyrabia, ale zaryzykowałem, bo adres e-mail był w miarę normalny. No, w miarę... :) . Cześć więc :) .
98
DyLEMaty / Odp: Roboty
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Q dnia Czerwca 03, 2025, 11:36:26 am »
ma człek złe dni.

Ma - jak sam przyznał - (prawie) wszystko w akcjach:

I to jednej Tesli:
https://247wallst.com/investing/2024/10/09/the-wealth-of-elon-musk-rich-but-illiquid/
To i (niech) się martwi...
99
DyLEMaty / Odp: Energetyka termojądrowa
« Ostatnia wiadomość wysłana przez maziek dnia Czerwca 03, 2025, 11:08:03 am »
Od jakiegoś czasu sądziłem, że Hoko w tym poście https://forum.lem.pl/index.php?topic=2212.msg97118#msg97118 pisze o osiągnięciu EAST ze stycznia br. tylko na datę nie popatrzyłem. A nikt tu uprzejmie nie doniósł (chyba, że ślepnę), że Chińczycy utrzymali plazmę w tokamaku prawie 18 minut...
https://www.livescience.com/planet-earth/nuclear-energy/chinas-artificial-sun-shatters-nuclear-fusion-record-by-generating-steady-loop-of-plasma-for-1-000-seconds
100
DyLEMaty / Odp: Roboty
« Ostatnia wiadomość wysłana przez maziek dnia Czerwca 03, 2025, 10:57:00 am »
;D
Ale Musk się nie śmieje. Podobnież wyraził się, że co prawdę sam on zwłaszcza jak i USA w ogólności mają wciąż supremację w światowej robotyce to jednak będzie smutno, jak on (Musk) będzie miał I miejsce na świecie w humanoidach, ale miejsca od 2 do 10 będą należały do Chin, na co się nieuchronnie zanosi, czy raczej co nadchodzi i dzieje się na naszych oczach. Znaczy zanosi się na wysokie miejsca Chińczyków, bo czy USA w tej lub innej osobie pozostanie na pierwszym to nie wiadomo. Wygląda, że na pewno nie, jeśli chodzi o masowość i powszechność. Dokładając, iż właśnie na dniach inżynierowie z Państwa Środka rozwiązali trudności techniczne, które Muskowi uniemożliwiły ukończenie projektu Hyperloop, to ma człek złe dni.
Strony: 1 ... 8 9 [10]