Polski > Hyde Park

Wojna

<< < (101/105) > >>

Lieber Augustin:
Ja też nie wiem. Z jednej strony, jak piszesz, zamiary pozostawienia Europy na pastwę losu, w razie czego. Z drugiej, sankcje na Nord Stream 2 i zwiększenie budżetu Pentagonu za jego kadencji. Diabli go wiedzą.

Powiedziałbym, istnieje nikła szansa, granicząca wręcz z cudem, że okaże się chłopem z jajami. Coś a-la Kennedy w październiku 1962. Tzn. że jak w charakterze prezydenta USA zwróci się do putina ze swoim szeroko rozreklamowanym "planem pokojowym", a tamten w odpowiedzi pokaże mu środkowy palec, to nie rozłoży bezradnie ręce: "cóż ja mogę zrobić? Mister Putin nie raczył przychylić się do mojej prośby, w związku z czym wyrażam swoje głębokie zaniepokojenie", a stanie dęba.
No, no. Zobaczymy.

W ciekawych czasach żyjemy, Panie. Masz babo placek, masz Great Man Theory, masz rolę osobowoświ w historii... ::)

maziek:
Chłop z jajami... Ma je 100%. Nie wiadomo tylko, w którą stronę dyndają.

PS, dzis jadąc do roboty w radiu "Biden zamierza jak najszybciej przekazać Ukrainie pomoc wojskową za 6 mld $ gdyż komentatorzy przewidują, że jedną z pierwszych decyzji Trumpa będzie jej wstrzymanie...". Oby nie.

akond:
Nie mylcie jajeczności z narcyzmem. I chłop z jajami inaczej odnosi się do kobiet.

We mnie odrobinę nadziei pozostawiają chyba jedynie wnioski z Kobyszczęcia - gdyby je odrobinę przetransponować na aktualną globalną sytuację geopolityczną.

--- Cytuj ---(...) więc Trurl od nowa wziął się do sporządzania Angstremków. Jednego dnia zadrżał mu w ręku mikromanipulator i napęd, jaki właśnie włączył, zamiast pożądania Dobra okazał się chucią Zła. Miast odrzucić zaraz popsuty preparat, włożył go do inkubatora, nękany ciekawością, jaki też kształt potworny przybierze cywilizacja złożona z istot nikczemnych już w powiciu. Jakież było jego oszołomienie, kiedy na szkiełku podstawowym ukazała się wnet kultura całkiem przeciętna, ani lepsza specjalnie, ani gorsza od wszystkich innych!

--- Koniec cytatu ---

Q:

--- Cytat: akond w Listopada 07, 2024, 11:25:57 am ---Nie mylcie jajeczności z narcyzmem.
--- Koniec cytatu ---

Nie dziw się Kolegom, że usiłują liczyć na powtórkę z historii o Balaamie. Co nam pozostaje poza - jak sam wspomniałeś - nadzieją?

BTW. Muszę przyznać, że zgadzam się ze sporą częścią tych diagnoz (acz z żadną w 100%):
https://wiadomosci.onet.pl/opinie/podali-donaldowi-trumpowi-zwyciestwo-na-tacy-osiem-wnioskow/n0281kg
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/witold-jurasz-piec-wnioskow-ze-zwyciestwa-trumpa-dla-liberalnego-salonu/t9y722k

maziek:

... a z kolei teraz w radiu słychać prezydenta Zełeńskiego, że rozmawiał już z Trumpem i jest super, możliwości się poszerzają i krzywa rośnie...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej