Polski > Organizacja forum
[Sprawy dotyczące funkcjonowania forum]
Cetarian:
@maziek
Uważam, że Luca ma rację, xetras jest trollem.
Nie wiem, ile potrwałaby moja korespondencja z Lucą o Unii, gdyby xetrasa nie było na Forum. Być może skończyłaby się po wymianie jeszcze tylko kilku postów, ale może potrwałaby dłużej.
Chciałbym jednak, żeby zakończyła się wtedy, kiedy jednemu z nas odechce się pisać o Unii, a nie dlatego, że Luca się wku*** i znowu zniknie z forum na kwartały, albo i na lata.
Znam twoją w zasadzie nieograniczoną wiarę w możliwość edukacji/naprawy trolla, i/lub wiarę w bezwzględne prawo trolli do pisania na Forum, w związku z tym mam następującą propozycję:
Proponuję, żeby xetras nie pisał w wątkach, których założyciele go nie zapraszają.
Jeżeli nie jest trollem, to sam nie będzie chciał występować w roli nieproszonego gościa i problem sam się rozwiąże, to znaczy, xetras będzie dalej śmiecił na Forum, ale przynajmniej nie w tych wątkach, do których nie jest zapraszany (jest wypraszany).
Mam nadzieję, że Luca zaakceptuje takie częściowe rozwiązanie.
A jeżeli xetras jednak będzie pisał w wątkach, do których nie jest zapraszany, to założysz mu wątek pod tytułem, na przykład, „Blog xetrasa”, czy coś w tym rodzaju, i przeniesiesz jego wpisy jako nieproszonego gościa do tego nowego wątku.
To samo stosuje się do trolla z nastoletnim stażem, Smoka E. Właśnie zatrollował w wątku o Unii.
Proszę, przenieś to gdzieś.
@olka
Od jakiegoś czasu, nie zauważyłem od kiedy, masz także status administratora jak maziek. Być może stanowicie duumwirat, w takim razie powyższy apel stosuje się do ciebie tak samo jak do maźka.
maziek:
Wydaje mi się, że umiejętność nieodpowiadania na posty, które wydają się komuś głupie, prowokacyjne czy bez znaczenia, czy niepodejmowanie dalszej dyskusji z osobą, która zdaniem oceniającego takie właśnie pisze, nie jest szczególnie trudną do opanowania. Ja rozumiem, że czasem może człowieka szlag trafić, ale ponieważ jesteśmy schowani za klawiaturą i (chyba) nie mamy po 16 lat jest czas, aby ochłonąć. Niedyskutowanie z osobami uważanymi za trolle jest najlepszym sposobem zachowania spokoju ducha jak i, na ogół, obniżenia częstotliwości niechcianych postów skierowanych do siebie. Forum umiera ale podnoszone kwestie nie są przyczyną.
Cetarian:
--- Cytat: maziek w Lipca 30, 2025, 04:53:07 pm ---Wydaje mi się, że umiejętność nieodpowiadania na posty, które wydają się komuś głupie, prowokacyjne czy bez znaczenia, czy niepodejmowanie dalszej dyskusji z osobą, która zdaniem oceniającego takie właśnie pisze, nie jest szczególnie trudną do opanowania. Ja rozumiem, że czasem może człowieka szlag trafić, ale ponieważ jesteśmy schowani za klawiaturą i (chyba) nie mamy po 16 lat jest czas, aby ochłonąć. Niedyskutowanie z osobami uważanymi za trolle jest najlepszym sposobem zachowania spokoju ducha jak i, na ogół, obniżenia częstotliwości niechcianych postów skierowanych do siebie. Forum umiera ale podnoszone kwestie nie są przyczyną.
--- Koniec cytatu ---
Czyli: wolność trollowania ponad wszystko?
Dlaczego zmuszasz ludzi zainteresowanych rzeczową dyskusją do tolerowania „głupich i prowokacyjnych” postów?
Odpowiedz wprost: wolisz, żeby tu pisał xetras i S.E., niż Luca?
maziek:
Po pierwsze co do "czyli wolność trollowania ponad wszystko" nie chce mi się dyskutować z demagogią.
Po drugie nikogo do niczego nie zmuszam.
Po trzecie jako admin staram się nie wyrażać moich prywatnych ocen użytkowników forum.
xetras:
--- Cytat: Cetarian w Lipca 24, 1975, 12:52:59 am --- xetras jest trollem.
Proponuję, żeby xetras nie pisał w wątkach, których założyciele go nie zapraszają.
--- Koniec cytatu ---
To mnie wywal z prywatnych swoich tematów
PS.
To j e s t prywatne forum ale nie Twoje
Sam zniszczyłeś jego spójność domagając się usunięcia swoich wpisów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej