Maziek Ten pomysł chcę skomentować:
Dlatego ptaki latają w kluczach a peleton likwiduje ucieczki.I nie machają skrzydłami i kolarze nie kręcą kołami. (?) Czyżby energii, siły, ruchów mięśni nie było?
Napęd!
Drabinki nie mają napędu. Chyba że dostrzec dodatkowy ruch. Przy uderzeniu o stół sznurki
pociagają koniec szczebelka przeciwny do końca uderzonego. I do tego żeby było
pociągnięcie w dół potrzebne jest skośne ułożenie szczebli.
Może i
pociąganie to niby napęd?
|
A rozumiem, założyłem, że obie cyfry muszą wejść do działania. Tamtego obrazka nie widać, może Ty widzisz, bo masz zapisane na komputerze w plikach tymczasowych.
Właśnie że widać obrazek z wpisu datowanego:
Maj 12, 2023, 02:52:18 pm
Jak można "dodać" cokolwiek to można równie sensownie "podzielić" lub poprzestawiać, ale to jedynie mnożenie bzdurnych "wyników". Tylko ten jeden jako uzyskany najprawdopodobniejszym zapisem mogę uznać.
Tak sobie narysowałem:
3 2 43
4 3 54
5 4 65
9 5 [] []
Widać
regularność ale dopiero teraz a znaki są zbędne i pełnią tylko mylącą funkcję.
Moja metodologia sprowadza do minimaksu wydatku energii i ruchów. Reguła najprostsza czyli wynik to znak "79".
To najściślejszy i najprawdopodobniejszy ekonomicznie (oszczędnościowo) i logiczny rezultat.
Owszem, rozbudowany algorytm da rozmaitości rezultatów ale jako przekombinowany jest popisem twórczości, ale zbędnej. Dla zabawy jest nieco ciekawy, ale mi on nie brzmi.
Tak mam że redukcyjny bardziej jestem niż konstrukcyjny.
Pozdrawiam i dziękuję za zagadkę
logiczną, bo jako zabawa kombinatoryczno-wariacyjna (w logice) w sam raz dla dziwaków.
Udziwnianie zapobiega nudzie.