Acheron, jeszcze jedno. Jesli ktos pisze i ja widze ze pisze z bledami ortograficznymi to znaczy ze jest bardzo zle. U Ciebie widze
ps: nie zaslaniaj sie papierkami bo to humanisci wierza ze orgografie zna sie w tajemniczy naturalny sposob, my, scislaki wiemy ze sie jej uczy, w bardziej lub mniej swiadomy sposob, wiec papierki sa dla nas slabymi przykrywkami
A wlasciwie moze w temacie bym cos odpowiedzial co?!
Temat mowi ze masz "wytlumaczyc" czy tam zaprezetowac jak widzial swiat przyszlosci Lem w swoich ksiazkach. Wyobraz sobie ze nie czytalem nic z Lema ani fantastyki generalnie, umiesz mi wyjasnic co przedstawia? A teraz wyobraz ze jest ktos kto zna i lubi s-f ale tez nie czytal Lema. Umiesz pokazac co takiego szczegolnego jest w tych opisywanych przez niego swiatach?
Tak w ogole to mi sie wydaje ze jeszcze coz z Pirxa by mozna bylo, nawet kilka opowiadan tylko. Bo prawda jest taka, ze lem wlasciwie nie opisuje swiata przyszlosci, tylko raczej opisuje przyszlosc opisujac ludzi w niej zyjacych i ich przezycia. Takie jest moje zdanie przynajmniej... A jakie jest Twoje?