wcześniej bezowocnie szukając jakiejś sutereny w okolicy Placu Wilsona, byłem w szoku.
Apetyt urósł w miarę poszukiwań? Bo jednak suterena a A80 to przeskok myślowy;)
I miasto tak za darmo...tak byle się działo? Bo w takim miejscu, taka powierzchnia - cena mogłaby zwalić z nóg:)
Otóż to...:
By tam wejść i przez godzinę nagrać film z drona, trzeba było wcześniej wpłacić ponad tysiąc złotych - na miejscu musiała być cała ekipa techników i dwóch ochroniarzy.
Nie jestem zwolennikiem budowania pomników, ale myślę, że to interesująca narracja dla mieszkańców Żoliborza.
Tak, interesująca - tylko żeby nie skończyła się dla nich i metra jak dla budynku ZPE - kiedy Twój przenośny komputer przejmie już inicjatywę;)
Po zainstalowaniu się tutaj zorientowałem się , że gadulstwo tutejsze mnie przerasta
Biorę to za komplement
Oceniając realnie dostępne możliwości i to co mogę zaproponować poza entuzjazmem - nie spodziewałem się, że znajdę coś lepszego od sutereny - wcześniej spotykałem przestrzenie, takie jak piwnica przedszkola. Natomiast co do samej A80, to miejsce, które przez niespełnianie kryteriów dostępu i nie ma większych szans, by stać się np. przestrzenią komercyjną, ani nawet magazynem - są tylko dwa wejścia, w tym jedno od stacji metra przez halę turbin, które trzeba wyłączyć. Nie byłoby o czym marzyć, tutaj pomaga stypendium prezydenckie na rozwój projektu, dzięki temu kilka osób się tym zainteresowało i przede wszystkim przekonało, że działam na poważnie.
PS. Nie jestem budowlańcem, ale na parking to też jakoś specjalnie nie pasuje, wbrew pozorom nie jest to tak ogromne.