Polski > DyLEMaty
Mem filatelistyczny
maziek:
Temat jest lekko off-topic w stosunku do Lema, ale poniekąd przez Lema powstał. Nie wiem, czy dobrze kombinuję, ale niewinny (no, niecałkiem niewinny) post Terminusa:
--- Cytuj ---Ja ubolewam, że nie potrafię się nie obudzić kiedy śni mi sie coś przyjemnego. Na ten przykład dziś właśnie śniła mi się pewna pani, która była ubrana w kompletny strój Ewy i miała dla mnie pewną ciekawą propozycję. Niestety, nie zdążyłem się przekonać czy chodziło jej o wspólne przeglądanie kolekcji znaczków pocztowych, bo właśnie gdy rzuciła się na mnie to się obudziłem.
Hm... filatelistka.
--- Koniec cytatu ---
spowodował powstanie memu filatelistycznego, który infekuje, rozprzestrzenia sie wśród populacji tego forum. Jeśli ten mem istniał wcześniej to poprawcie mnie (ja tu jestem stosunkowo nowy). W ciągu dwóch-trzech tygodni mem filatelistyczny zainfekował czynną część populacji forum, a ja właśnie zaobserwowałem, jak wydostał się na WOLNOŚĆ!
Kolega zobaczył przez okno bardzo atrakcyjnego osobnika płci przeciwnej i głośno to skomentował, na co odparłem, że ma strasznie filatelistyczne myśli. Oczywiście musiałem się wytłumaczyć. Niedługo czekałem, by kolega użył tego sformułowania w rozmowie z koleżanką...
Rachel:
Co mogę napisać?
Mi się mem filatelistyczny podoba i zaczęłam tego określenia używać także poza forum i przyjęło się :)
Na dodatek nigdy nie przepadałam za Pocztą Polską, a teraz patrzę na ten ohydny, szary i zupełnie pozbawiony kształtu budynek, który mijam kilka razy dziennie z pewnym sentymentem i jakoś te panie na poczcie też jakieś takie przyjemniejsze. ::)
Falcor:
Przypuszczam, że wraz ze wzrostem temperatury otoczenia, wątek filatelistyczny także będzie się rozwijał, osiągając apogeum w okolicach nagrzania się jezior do 20 stopni Celsjusza, która to okoliczność sprzyja skąpo ubranym kąpielom ;D
Terminus:
Hah, no to cieszę się, bo wygląda na to, że to pierwsza rzecz ktorą sam wymyśliłem, a która przyjęła się w społeczeństwie ::)
Czemu nie.
Hoko:
No to trzeba zatelegrafować do Dawkinsa: niech obserwuje swytuację u siebie, to może ustalimy szybkość rozprzestrzeniania się memu... wcale bym się się nie nie zdziwił, gdyby to było zależne od poczty...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej