Polski > Hyde Park
Pan Marek Bak
Romek:
Dziekuje,
dosysc ciekawe sa tez wypowiedzi ludzi w oswiadczeniach. Chodzi mi o to, ze czytalem w jednym z artykulow, ze on wcale sie nie zajmoje takimi kuglarskimi sztuczkami, a jest naukowcem czy cos w tym stylu, ale sa i ludzie, ktorzy zakladaja jakies sekty wokol niego...
pozdrawiam
Sokratoides:
W sumie to niejaki Nikola Tesla również miał swoich "wyznawców", którzy tworzyli wokół niego zgromadzenia wiedzy objawionej, nie mające nic wspólnego(?) z jego działalnością na polu naukowym... Nie wiem, nie krytykuję gościa po prostu mam swoistą alergię na tzw. "zjawiska pozazmysłowe". Żeby jednak nie okazać się ignorantem ::) , przewertuję sobie w wolnym czasie stronnice tej witryny.
Pozdrawiam
Rachel:
Ja także podchodzę z dużym dystansem do takich sensacyjnych eksperymentów ;)
Dla mnie to zawsze były jakieś naciągane sztuczki i nic więcej.
Mimo iż podziwiam u tych ludzi wiarę we własne siły i zdolności.
I jakże wielkie zaangażowanie. :)
nieostrefoto:
hmmm. Sam doświadczyłem dziwnych zjawisk paranormalnych związanych przede wszystkim z przewidywaniem niektórych wydarzeń. Coś mówi do mnie np. za chwilę ta ciężarówka się zatrzyma i facet zapyta jak dojechać tam i tam. Wiedziałem że właśnie tam jadę więc czekałem co się wydarzy. No i zgadnijcie ? :)) Wiem wiem Wy tu poważne dysputy a ja takie tam ale swoja drogą ciekawe so?
Sokratoides:
Nie no, ja nie chcę negować istnienia zajść i odczuć tego rodzaju (aczkolwiek branża najróżniejszej maści szarlatanów się rozwija). Daleki jestem jednak od infantylnego eksplikowania ich istoty tytułem "paranormalne". Kwestia ludzkiego poznania, to zagadkowa karta, której jeszcze żaden nawet wytrawny gracz na pokerowy stół wyciągnąć nie zdołał. Jak można przypuszczać, zajścia te to skutkek rozmaitych błędów na rożnych poziomach przetwarzania informacji przez centralny układ nerwowy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej