Polski > Hyde Park
Rosja, ZSRR, Ukraina...
xetras:
Znacznie dłuższa to wypowiedź a nie tylko tytuł.
maziek:
Ta, ja jego wypowiedź przeczytałem wcześniej w całości. Twoim zdaniem z całości wynika cos lepszego niż "I was told they made a mistake"?
xetras:
Nie o to chodzi.
Przecież zasoby ukraińskie zajęte przez moskali są sprzedane jakimś tam rotszyldom.
(Umownie)
Dlatego to ma być wieczna wojna o to kto ma mieć większe wpływy na tych terenach.
[Sorry, dla mnie urzędasy w tym premierzy prezydenci to jedynie figuranci i pacynki, których ktoś tam finansuje i którymi dyryguje się z zaplecza]
Trump się spóźnił w tej grze, karty już rozdane i niewiele zdziała.
Z tej wypowiedzi to on ma krytyczne stanowisko do tego co mu powiedziano.
Tak czy siak, nie ma wpływu na politykę brytyjskiego rządu.
Laik widzi jedynie propagandę medialną a nie realia.
Ustaleń zza kulis można się jedynie domyślać, a zapewne Jermakowi powiedziano, żeby nie dopuszczał do rozmów.
Chodzi o to żeby nie dopuścić do rozejmu. (Tym z tego gabinetu)
Niestety- kosztem Ukrainy.
Koszt ponoszą ludzie a ego mają oficjele...
PS.
Nie licz na rozwikłanie strategii inwestycyjnej internacjonalistów/bankierów/globalistów/kosmopolitów odnośnie posiadania aktywów w postaci kapitału ludzkiego lub innych ograniczonych zasobów, jedynie poszlaki wskazują na strategie graczy.
--- Cytat: maziek w Kwietnia 16, 2025, 10:11:02 am ---Ta, ja jego wypowiedź przeczytałem wcześniej w całości. Twoim zdaniem z całości wynika cos lepszego niż "I was told they made a mistake"?
--- Koniec cytatu ---
Czyli wynika że niewiele a właściwie nic mu nie powiedziano.
Żalił się też o strasznosciach itd. ple ple ple.
Wynika że nie jest graczem w tej grze.
Nie ma swobody no to może tylko żale wyrażać, tak jak przeciętny Kowalski/Nowak, ...
maziek:
Jeśli masz rację, że chodzi o biznes tylko, to Trump powinien bronić interesów a nie je poddawać. A skoro postępuje przeciwnie to jego rotszyldem musiałby być Putin w tym ujęciu. A żalił się itd. - Putin też się żali, ile to ludzi ginie i przecież on też nie chciał, tylko faszyści go zmusili.
olkapolka:
Tak na marginesie - akurat zmarł, akurat czytam książkę z wywiadowanymi pisarzami z całego świata ("Z niejednej półki"), akurat mówi z 2020 roku o Trumpie (a można powiedzieć, że zjadł zęby na beletryzowaniu historii państw autorytarnych, junt wojskowych - w powiązaniu z USA):
Trump to najgorszy rodzaj manipulatora, zmyśla, oskarża, kłamie jedynie po to, by umacniać swoją władzę. (...) Ponowny wybór Trumpa to tragedia dla nas wszystkich. Dla niego liczą się tylko pieniądze, pomnażanie własnych zysków.
Mario Vargas LLosa
Gdzieś to zbieżne z tym co myślę - "własne zyski" - sądzę, że to nawet nie kwestia polityki międzynarodowej na szczeblu państw - a raczej korporacyjne przesunięcia w tle.
To nie nowość - Llosa jego działania porównuje do działań United Fruit Company w Gwatemali - w latach 50.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej