Warning: session_start(): open(/home/klient.dhosting.pl/ijontichy11/.tmp//sess_c555f7757f28aca9f3b2bf9ac8cf3783, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /home/klient.dhosting.pl/ijontichy11/www/forum/Sources/Load.php on line 2530

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /home/klient.dhosting.pl/ijontichy11/.tmp/) in /home/klient.dhosting.pl/ijontichy11/www/forum/Sources/Load.php on line 2530
eugenika

Polski > DyLEMaty

eugenika

<< < (3/10) > >>

dzi:
a bedzie oczywiscie tak, ze eugenika bedzie sobie normalnie dzialala i ludzie nie beda rozumieli jak kiedys moglismy zyc bez eugeniki; wszystko odbedzie sie w kilka pokolen i spoleczenstwo sie przyzwyczai...

ps: obiecal bym ze przepisze fragmenty Golema ale nie mam czasu :P ;)

Terminus:

--- Cytuj ---BTW, coś tak mi się przypomina, że dawno, dawno temu na podobny pomysł wpadli Spartanie. Eliminowali ze swojego społeczeństwa wszystkie słabsze jednostki mając w planie zbudowanie w ten sposób niepokonanej armii......

Pozdrawiam,
Deckart
--- Koniec cytatu ---

Nie tak dawno temu na ten sam pomysł wpadli hitlerowcy. Eliminowali ze swojego społeczeństwa wszelkie słabsze jednostki, mając w planie zbudowanie w ten sposób niepokonanej armii....

Aż okazało się, że któryś z wysoko postawionych oficerów jest cherlakiem, którego pokonałby średnio wypakowany zając lub królik. Toteż w doktrynie musiały znaleźć się furtki dla prywatnych celów jednostek uprzywilejowanych.
I tak dalej...

Falcor:
Też wydaje mi się że społeczeństwo do tego przywyknie. W sumie to jestem nawet za rozwojem tego typu nauki. Obawiam się jednak, że jak to zwykle, będą się zdarzały spore nadużycia i popadanie w skrajności. Do póki jednak społeczeństwo zachowa zdrowy rozsądek i nie da na takowe swego przyzwolenia, to będą one występować jedynie gdzieś w tajnych laboratoriach (tego się chyba nie da uniknąć).

dzi:
Bedzie tak jak teraz z medycyną. Nieuzywanie jej bedzie dziwne. Ci ktorzy jej nie moga uzywac beda tacy biedni, bedzie sie im pomagalo i organizowalo eugeniczne dary itd... Spoleczenstwa afrykanskie beda nekaly glod, choroby i brak swiatlych umyslow przez brak dostepu do eugeniki itd...

Dziwne ze ludzie nie obserwuja siebie :)

Terminus:
Obserwują, obserwują. Tylko że wnioski mają, generalnie biorąc, w dupie. Za przeproszeniem pań.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej