Polski > Prezentacje maturalne

[M] Maturzysta prosi o pomoc

<< < (4/5) > >>

bubualiabudin:
Jestem rownież tegorocznym maturzystą i mam nadzieje, że nie uraże Cie michal1986 z powodu mojego pytania. Nie chcialem tworzyć odzielnego topicu skoro ten traktuje o podobną tematyke. Pytanie skierowane  jest do fanow literatury doskonalego pisarza jakim jest Stanislaw Lem.
Na mature ustna wybralem temat:
''Przedstaw problem egzystencji człowieka i obraz cywilizacji w oparciu o wybrane dzieła futurologiczne stanislawa Lema''
W tym miejscu takze prosze o pomoc :
- jakie ksiazki przeczytac ? ( dodam, ze czytalem ''Cyberiade, Bajki Robotow, Pamietnik znaleziony w wannie oraz Eden'')
- temat chce potraktowac bardzo powaznie poniewaz najczesciej jest tak, ze jak cos sie lubi to sie to czuje

gumiska:
>'Powrot z gwiazd'
a najlepiej to wszysciutkie przeczytac, bo na pewno nic nie stracisz a nawet zyskasz:)

powodzenia na marurze,heh

pestka ...a nie cyt:)

skrzat:

--- Cytuj ---''Przedstaw problem egzystencji człowieka i obraz cywilizacji w oparciu o wybrane dzieła futurologiczne stanislawa Lema''
--- Koniec cytatu ---

Doskonałym podsumowaniem byłby wykład GOLEMA XIV,  skądinąd właśnie na ten temat. To szalenie wymagający i gęsty tekst, ale przynajmniej niezbyt długi ;)

Terminus:

--- Cytuj ---wykład GOLEMA XIV
--- Koniec cytatu ---

Uhm... to tekst na poziomie quasi akademickim, rzekłbym, rzecz tak ciężkostrawna, jak genialna.

dzi:

--- Cytuj ---
Uhm... to tekst na poziomie quasi akademickim, rzekłbym, rzecz tak ciężkostrawna, jak genialna.

--- Koniec cytatu ---
No to mam nastepna do przeczytania po czytanej aktualnie "Bombie megabitowej" ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej