Polski > Akademia Lemologiczna

Akademia Lemologiczna [Cyberiada]

<< < (4/120) > >>

maziek:
moja propozycja jest taka: zacznijmy od tego, co wszyscy mają (czyli od "jak ocalał świat") a w tak zwanym międzyczasie wszyscy sobie skompletują dodatki, bo np w moim wydaniu są bajki robotów, za to kończy się ono na Kobyszczu. W ten sposób ruszymy z miejsca.

Falcor:
Maziek dobrze mówi. Z tego co widzę, to na samą "Cyberiadę" zgadzają się wszyscy, a ewentualne "Bajki..." budzą kontrowersje. To zacznijmy już tą "Cyberiadę", a "Bajki..." zrobimy po niej.

Proponuję tak jak poprzednio wystartować od: "Jak ocalał świat", "Maszyny Trurla" i "Wielkiego lania". Ja mogę zacząć choćby i dzisiaj, ale jeśli dla kogoś to kłopot, to możemy ruszyć od poniedziałku.

Terminus:
Dobra, to od poniedziałku z Jak ocalał świat i resztą  ::)
Przeczytać przeczytam ::) Zresztą... ,,Jak ocałał świat" to ja pamiętam, że chyba gdzieś miałem zaplątany w jakiś inter-książkowy zbiorek Lema (chyba się to zwało "Fantastyczny Lem"), to już to znam. No, to od poniedziałku!

PS. Tę ankietę potem wywalim, by nie szpeciła.

Zlatan:
No to zróbmy jak pierwsi chrześcijanie - ustalmy kanon Cyberiady a potem możemy się wziąć do dyskutowania - oczywiście tylko w ramach kanonu.
Wszystkie inne opowiadania będą traktowane jako heretyckie apokryfy.
Ja mogę się podjąć roli biskupa Ireneusza i będę okładał anatemą każdego kto ośmieli się mieć inne zdanie w sprawie kanonu niż ja.  >:(
Jakie jest moje zdanie na razie nie ujawnię, bo jeśli będzie takie same jak innych, to stracę okazję do wyklinania.

No, ale poważniej - dlaczego by nie omówić tych trzech bajek (Cyberiady właściwej) najpierw a reszty potem? Mniej szeroki front natarcia umożliwia większą koncentrację sił (Napoleonem też lubię być...). :-/

Macrofungel:
No to moja "Cyberiada" wygląda tak:

Jak ocalał świat
Maszyna Trurla
Wielkie lanie
Siedem wypraw Trurla i Klapaucjusza
Bajka o trzech maszynach...  
Altruizyna...
Kobyszczę
Edukacja Cyfrania
Powtórka

A jak ktoś ma inaczej, to na stos z nim :P!!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej