Autor Wątek: Polityczna Rzeźba  (Przeczytany 815405 razy)

olkapolka

• YaBB Administrator
  • God Member
Odp: Polityczna Rzeźba
« Odpowiedź #795 dnia: Października 29, 2020, 11:10:00 pm »
Przewiduję, że się zacznie rozłazić:

Świetnie, że oznajmiłeś co przewidujesz, bo po przeczytanym na to bym nie wpadła - w sensie, że cokolwiek przewidujesz.

Po pierwsze: nie jestem zwolenniczką skrajnej feministycznej lewicy. Nie podoba mi się sposób w jaki próbują zmieniać świat. A także nie zgadzam się z ich skrajnymi postulatami.

Po drugie: jednak rozumiem, że natykając się na takie teksty, jak Twoje - jedyne co im przychodzi do głowy to wiadomy hasztag (tak, nie podoba mi się, że wyborcza promuje go w takim kształcie), bo to jak uderzać głową w mur.

Po trzecie: miałam kilka podejść - bo Twój język kompletnie mi nie odpowiada - tak, jak i ten ze skrajnej lewicy - ale przebrnęłam.

Uwagi, sugestie, nadzieje, ad personam:
- źle widzisz następstwo przyczynowo-skutkowe: dziewczyny z lewicy w życiu nie wyciągnęłyby tylu ludzi na ulicę bez pomocy TK - co było pierwsze w tym konkretnym przypadku? retoryczne.

-  mam nadzieję, że "później"  już niczego nie napiszesz - jak zapowiadasz co akapit

- schowaj się za kibolem - tylko za właściwym, bo oni też popękali jak szybka w samochodzie - polecam np. ten art:
https://zestadionu.pl/kibice-281020-kb-strajk-kobiet
albo ten:
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/strajk-kobiet-kibice-wyszli-na-ulice-zaskakuje-mnie-rozdzwiek/ckkm10h

Bezcenne, że to środowisko zostało podzielone - ale tego nie chcesz widzieć, bo nie pasuje do Twojej wiecznej jazdy.
Pomyśl co przez skraje z każdej strony może się wydarzyć 11 listopada. Już za chwilę. Emocje nie zdążą opaść.

- bez gracji odgrywasz Jarząbka

- proszę, opisz skrajnie prawicowe środowiska - a najlepiej ich bojówki - masz zeza, że ich nie widzisz?

Liderzyca brzmi jak smoczyca. Hm:)
« Ostatnia zmiana: Października 29, 2020, 11:28:05 pm wysłana przez olkapolka »
Mówią już powszechnie: Di - da...

Smok Eustachy

• Juror
  • God Member
« Odpowiedź #796 dnia: Października 30, 2020, 12:11:11 am »

Świetnie, że oznajmiłeś co przewidujesz, bo po przeczytanym na to bym nie wpadła - w sensie, że cokolwiek przewidujesz.
/..../
Przecież sam pierwszy akapit:
Słuchajcie pisiory poszła narracja "naziole nas bijo" co oznacza, że nie musicie nic robić i z nikim gadać i żadnych ustępstw, bo koniec bliski. Dżessiki i Oskarki się przestraszą i przestaną przychodzić to raz, a dwa mamusie i tatusie wpadną w przerażenie i zaczną im zabraniać. Juleczki z Tłitera powinienem napisać. Niech mają te Dzesiki jednak. W każdym bądź razie frekwencja siądzie i będzie koniec. Możecie sobie bimbać:

- źle widzisz następstwo przyczynowo-skutkowe: dziewczyny z lewicy w życiu nie wyciągnęłyby tylu ludzi na ulicę bez pomocy TK - co było pierwsze w tym konkretnym przypadku? retoryczne.
Ale w którym momencie poruszam jakieś następstwo? W ogóle nie zajmuje się następstwem. Najważniejsze punkty w punktach:
1. Chodzi o to, żebyś była świadoma tego, co robisz. Że idąc na zadymę idziesz na zadymę i że zadyma to zadyma.
2. Część uczestników powyższego nie rozumie.
3. Wierchuszka, w tym wspomniany Polrewkom rozumie ale celowo wystawiła gimbazę na odstrzał. https://twitter.com/bogdan607/status/1321904259051491333

Przecież opisuję środowiska prawicowe: to są profesjonały co nie takie zadymy przeżyli
https://youtu.be/-5P0t6ADp0M
https://youtu.be/8zDBR-ikjIA

I nie było tak, że kościoły biegały po ulicach ti kasowały gimbazę. Żeby zarobić w comber gimbaza musiał podlecieć pod kościół i zacząć rzucać kamiorami itp flaszkami.
Rozumieją, gdzie są i po co.

Jedyne, co mogę dopisać to że te exscesy we Wrocławiu to ustawka na 90%. Celem było pokazanie skasowanego gimbusa.
2. Właśnie jakoś prawicowe bojówki nie biegają po ulicach i nie wyzywają ludzi.

O tym że Strajk Kobiet jest organizacją przemocową nastawioną na dokonywanie aktów przemocy wobec kobiet była poprzednia notka.

O to jest dobre: https://twitter.com/tylko_prawda_/status/1321919663341772801
I to: https://twitter.com/Aynqa/status/1321569195654524929

« Ostatnia zmiana: Października 30, 2020, 11:02:17 am wysłana przez olkapolka »

olkapolka

• YaBB Administrator
  • God Member
« Odpowiedź #797 dnia: Października 30, 2020, 12:33:20 am »

/..../
Przecież sam pierwszy akapit:
Słuchajcie pisiory poszła narracja "naziole nas bijo" co oznacza, że nie musicie nic robić i z nikim gadać i żadnych ustępstw, bo koniec bliski. Dżessiki i Oskarki się przestraszą i przestaną przychodzić to raz, a dwa mamusie i tatusie wpadną w przerażenie i zaczną im zabraniać. Juleczki z Tłitera powinienem napisać. Niech mają te Dzesiki jednak. W każdym bądź razie frekwencja siądzie i będzie koniec. Możecie sobie bimbać:
To ten akapit, na którym utykałam od pierwszych słów i który powodował, że nie mogłam czytać dalej...pominęłam go więc żeby zajrzeć w sedno...a tu sedno w pierwszym...masz babo...
Ale w którym momencie poruszam jakieś następstwo? W ogóle nie zajmuje się następstwem.
Otóż to. Przedstawiasz kogoś w złym świetle, kpisz, żartujesz jak w jednym programie TVP, a nie zająknąłeś się słowem skąd ta zadyma. Skąd ten poziom emocji.
1. Chodzi o to, żebyś była świadoma tego, co robisz. Że idąc na zadymę idziesz na zadymę i że zadyma to zadyma.

Tysiące ludzi, którzy wyszli na ulice polskich miast nie wywodzą się z ośmieszanej przez Ciebie lewicy i nie są gimbazą wystawioną na odstrzał. Nie wyszli robić zadymy i jej nie zrobili. Gdyby tak było - że na ulicach byli sami zadymiarze - albo w większości - to w dużych miastach typu Katowice -  nie ostałby kamień na kamieniu - po ich marszu.
Przecież opisuję środowiska prawicowe: to są profesjonały co nie takie zadymy przeżyli
Zaprawdę - cudowni są. Czuję się bardzo bezpiecznie i komfortowo jak widzę ich marsze oraz wpisy na ich portalach. Nie klną, wiedzą jak bić i podpalać. Klasa sama w sobie.
I to właściwie kończy moją aktywność w tym temacie.

Ale proszę Cię nie wklejaj tu agitek za żadną ze stron, ani tych dezagitek - każdy z nas potrafi sobie znaleźć ich strony i ocenić ich działania.
Pamiętaj, że agresja - nieważne z której strony - rodzi agresję. Także taka agresja słowna bez przekleństw. Nie ma rady.

Smok Eustachy

• Juror
  • God Member
« Odpowiedź #798 dnia: Października 30, 2020, 12:48:56 am »
Podpalenie to coś jak spalenie budki pod ambasadą. Nawiązałem do nich, bo wrocławskie zadymy są tego samego typu. Przeszła jakaś ekipa przez kordon, sfajczyła busika TVN i zwiała za kordon. A kiedy prawackie bojówki robiły akcję kasacyjną?
O przyczynach jest moja wcześniejsza notka o Mysiej Utopii:
https://www.salon24.pl/u/smocze-opary/1086887,strajk-kobiet-co-powinna-zrobic-wladza
https://m.salon24.pl/29fd727b5d719e8672fd93902ee00c4c,860,0,0,0.png

2. Kaja Godek  opuściła mieszkanie z obawy o życie najbliższych  i swoje.
A tu jest ostra akcja:
https://youtu.be/jJmJ-Ig_S_M
« Ostatnia zmiana: Października 30, 2020, 11:00:15 am wysłana przez olkapolka »

olkapolka

• YaBB Administrator
  • God Member
« Odpowiedź #799 dnia: Października 30, 2020, 01:00:08 am »
Muminki też są złe, bo opuściły Kaję. Ok.

Podpalenie to coś jak spalenie budki pod ambasadą.
Myślałam, że jak fajki pod blokiem.

Dzięki za rozmowę.

Smok Eustachy

• Juror
  • God Member
« Odpowiedź #800 dnia: Października 30, 2020, 01:33:49 am »
« Ostatnia zmiana: Października 30, 2020, 11:00:49 am wysłana przez olkapolka »

olkapolka

• YaBB Administrator
  • God Member
« Odpowiedź #801 dnia: Października 30, 2020, 01:45:48 am »
Tu bym się ostrożnie zgodziła.
W sensie nieważne która opcja rządzi zawsze ma jakiś papieros pod blokiem do spalenia.
I nie jest to e-papieros.

Nikto

• Junior Member
« Odpowiedź #802 dnia: Października 30, 2020, 02:31:01 am »
"Ja zawsze stroniłem od rozrób, powiem wam więc jak jest: bywają spontaniczne, ktoś tam kogoś skroił, więc jedni robią jazdę na osiedle drugich, lutują kogo popadnie i jest to niebezpieczne." - ze Smoczego artykułu.
Powiem wam więc, jak jest: nie wiem, jak jest, ale jestem przeciw
Żyjemy by śnić i śnimy, by żyć.

Smok Eustachy

• Juror
  • God Member
« Odpowiedź #803 dnia: Października 30, 2020, 03:03:25 am »
"Ja zawsze stroniłem od rozrób, powiem wam więc jak jest: bywają spontaniczne, ktoś tam kogoś skroił, więc jedni robią jazdę na osiedle drugich, lutują kogo popadnie i jest to niebezpieczne." - ze Smoczego artykułu.
Powiem wam więc, jak jest: nie wiem, jak jest, ale jestem przeciw
Nie ma tu logicznej sprzeczności, a jest głęboki paradoks. Przedstawię go za pomocą podobieństwa: Król Jan III Sobieski jechał sobie na Ukrainie i spotkał sędziwego człowieka, co było wówczas rzadkością i pyta się go: jak dożyłeś swojego wieku?
- ano wiarę miałem
- jak to?
- ano jak ludzie mówili, że Tatarzy idą to wierzyłem i uciekałem!

Najgorzej to jak człowiek derby przeoczył.
https://m.salon24.pl/9137031ee7935fb9540c74a6773d26a2,860,0,0,0.png
« Ostatnia zmiana: Października 30, 2020, 10:53:13 am wysłana przez olkapolka »

Nikto

• Junior Member
« Odpowiedź #804 dnia: Października 30, 2020, 10:00:40 am »
Pamiętam jeszcze  instrukcje, które pisali ludzie stroniący od tematu tychże. Sprawna i skuteczna kontynuacja.

Q

• Juror
  • God Member
  • Jego Induktywność
« Odpowiedź #805 dnia: Października 30, 2020, 12:46:22 pm »
Odpowiem tu, bo i tak się debata na dwa wątki rozlała, a ten jej subtopic jest stricte polityczny.
Wszystko to razem układa mi się w taki obraz, który przypomina starą taktykę strażacką gaszenia pożaru, pożarem - gdy pożar i kontrpożar się zetkną - nagle zwiększa się spalanie tlenu i oba gasną.
W tym sensie rządzący  mieli kilku wrogów - antykowidowców (Konfederacja) i lewicowców (teraz proaborcja ale nie tylko). I właśnie oni teraz się brutalnie zetną (dlatego zalinkowałem powyższe). Na to wszystko uruchomi się jeszcze spanikowanych kowidowców i będzie gwałtowny ale krótki wybuch, który wszystkich radykałów skompromituje w oczach przeciętnej większości (już kręci się stosowne filmiki, którymi medialny epat będzie przez najbliższe miesiące) i rządzący objawią się jako zbawiciele.
Jest to dość ryzykowna gra

Co ciekawe sławetna Kataryna sądzi dość podobnie do Ciebie (że to celowa zagrywka), tylko inny powód takiego makiawelizmu widzi:
https://opinie.wp.pl/kataryna-przeklenstwa-sluza-do-wyrazania-emocji-ale-trudno-je-traktowac-jako-postulat-opinia-6569943046974240a
(Przy czym zgadzam się z olką*, że jeśli to faktycznie - w intencji cwane - zagranie, to sięga poziomów krótkowzrocznego cynizmu, który jest nawet nie autokompromitacją, a samoskreśleniem. Chyba, że znajdziemy w tym komponent rozpaczliwości... co by znaczyło, że zaczyna się poniekąd spełniać prognoza Terma z wątku koronnego.)

* O ile nie wyolbrzymiam w tym momencie jej tez.

ps. Jedyny scenariusz nie zakładający mieszanki bezwzględności i niekompetencji jaki umiem sobie w tych realiach wyobrazić byłby skrajnie czarny. Oznaczałby, że Prezes sądzi, iż sytuacja jest futurologiczno-kongresowa, tj. wirus i tak nas wykończy, w związku z czym o sprawy tego świata nie ma co dbać, trzeba zostać klientem PANABOGA i zbierać sobie wypełnianiem kościelnych przykazań kapitał zagrobowy. (Z tym, że pamiętajcie - jestem facetem od SF, więc nie traktujcie tego zbyt serio ;).)
« Ostatnia zmiana: Października 30, 2020, 02:00:28 pm wysłana przez Q »
"Wśród wydarzeń wszechświata nie ma ważnych i nieważnych, tylko my różnie je postrzegamy. Podział na ważne i nieważne odbywa się w naszych umysłach" - Marek Baraniecki

Nikto

• Junior Member
« Odpowiedź #806 dnia: Października 30, 2020, 01:58:28 pm »
A może prościej: tzw wyrok TK w tvm czasie zapadł w przewidywaniu powstania protestów, żeby można było na protestujących zwalić rozprzestrzebianie sie wirusa. Co już się dzieje.

Q

• Juror
  • God Member
  • Jego Induktywność
« Odpowiedź #807 dnia: Października 30, 2020, 02:09:49 pm »
No, to jest dokładnie teza Kataryny:
Cytat: Kataryna
wzrost zakażeń i w efekcie całkowitą zapaść służby zdrowia będzie można zwalić na protestujących.
I - pośrednio - opinia Terminusa o wymieszanej z nieudolnością bezskrupułowości miłościwie nam panujących.

Edit:
Tymczasem rządzący cofają się w sprawie aborcji płodów wadami letalnymi dotkniętych:
https://www.prezydent.pl/aktualnosci/wypowiedzi-prezydenta-rp/wywiady/art,288,wywiad-prezydenta-dla-rmf-fm.html
https://wiadomosci.wp.pl/aborcja-w-polsce-andrzej-duda-przygotowal-ustawe-6570227789527840a

A w kwestii wirusa mają nowy, prowizorką pachnący, plan:
https://www.money.pl/gospodarka/koronawirus-bedzie-wiecej-tymczasowych-szpitali-ustalil-money-pl-6570184220953376a.html
« Ostatnia zmiana: Października 30, 2020, 03:10:39 pm wysłana przez Q »
"Wśród wydarzeń wszechświata nie ma ważnych i nieważnych, tylko my różnie je postrzegamy. Podział na ważne i nieważne odbywa się w naszych umysłach" - Marek Baraniecki

Smok Eustachy

• Juror
  • God Member
« Odpowiedź #808 dnia: Października 30, 2020, 03:21:39 pm »
Budka pod ruską ambasadą to była afera  większa niż autka TVN.
Doszły mnie zaś słuchy, że termin orzeczenia w sprawie aborcji był ustalony w styczniu, dlatego Strajk Kobiet, łamiący europejskie konwencje i stawiający nas poza UE, uruchomił swoją siedzibę już 6 października.
2. Przywołam autorytet w kwestii stronienie: Nie chcem ale muszem.

3. Do tego
Prezes Trybunału Konstytucyjnego Julia Przyłębska, sędzia TK Krystyna Pawłowicz, Kaja  Godek, Magdalena Korzekwa-Kaliszuk są kobietami i wszelka przemoc wobec nich jest przemocą wobec kobiet i gwałci Konwencję Przemocową.

nikt nie ma startu. Dochodzi łamanie konwencji unijnych o prywatności
« Ostatnia zmiana: Października 30, 2020, 04:09:06 pm wysłana przez Smok Eustachy »

Nikto

• Junior Member
« Odpowiedź #809 dnia: Października 30, 2020, 03:58:40 pm »
No to prezydent przygotował projekt ustawy niezgodny z Konstytucją, idąc za tzw. wyrokiem TK. Poza tym wyrok TK jest nieodwołalny. Choć dziś to już wszystko mozliwe jest.

Budka pod ruską ambasadą to była afera  większa niż autka TVN.
Doszły mnie zaś słuchy, że termin orzeczenia w sprawie aborcji był ustalony w styczniu, dlatego Strajk Kobiet, łamiący europejskie konwencje i stawiający nas poza UE, uruchomił swoją siedzibę już 6 października.
A którą to Konwencję Rady Europy złamał strajk kobiet?
« Ostatnia zmiana: Października 30, 2020, 06:05:09 pm wysłana przez Q »