Polski > Hyde Park

Pożegnania

<< < (2/55) > >>

Terminus:

--- Cytat: Q w Maja 25, 2015, 02:14:32 am ---John Nash z żoną zginęli w wypadku:
http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/491216,nie-zyje-noblista-john-nash-pierwowzor-bohatera-filmu-piekny-umysl.html

--- Koniec cytatu ---
Człowiek, który tyle przeszedł, ginie z powodu niezapięcia pasów bezpieczeństwa w taksówce...

Q:
W istocie jest w tym jakiś podszyty bezosobową ironią tragizm, który zdumiewa i skłania do zadumy...

I jeszcze tak mi się jakoś "Kongres..." przypomniał:

"Kryterium zdrowego rozsądku nie jest do historii ludzkiej stosowalne. Czy Averroes, Kant, Sokrates, Newton, Voltaire uwierzyliby, że w wieku dwudziestym plagą miast, trucicielem płuc, masowym mordercą, przedmiotem kultu stanie się blaszany wózek na kółkach? I że ludzie będą woleli ginąć w nim, roztrzaskiwani podczas masowych weekendowych wyjazdów, aniżeli siedzieć cało w domu?"

maziek:
W sumie Term, to jesteś bardzo niematemetyczny w tym, co napisałeś ;)

Terminus:

--- Cytat: maziek w Maja 27, 2015, 05:08:23 pm ---W sumie Term, to jesteś bardzo niematemetyczny w tym, co napisałeś ;)

--- Koniec cytatu ---
Aż mi się głupio zrobiło i postanowiłem klęczeć trzy dni z poradnikiem Bronsztajna & Siemiendiajewa w dłoniach złożonych jak do pacierza... (dlatego odpowiadam dopiero dziś).
Mam nadzieję, że pomogło

maziek:
Myślę, że nie pomoże...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej