1
Akademia Lemologiczna / Odp: Akademia Lemologiczna [Kongres futurologiczny]
« Ostatnia wiadomość wysłana przez liv dnia Dzisiaj o 10:30:17 pm »Cytuj
A przez Castoramę da się dojechać do Peru?Jasne, a po dojechaniu można nawet nań zalec

Takie tam Peru
To żart był, bo wiadomo, że zasadniczo chodzi o Kostarykę. Czy szerzej Amerykę środkową. Nawet ten gen. Diaz jakoś tam pasuje.
No tak, wetknął, ale nigdzie nie powiedziano, że przekręcił go w zamku. A może to był plastikowy klucz z chipem?No nie jest opisane, bo dobra literatura nie opisuje spraw oczywistych.

Na papieżówce żem ulgł. I taki ulgły będę do niedzieli gdyż teraźniejszo Wezuwiusz spadł mi na głowę.
I nie mam głowy. Do...
A jeszcze ta...
wpadamy na orkiestrę (oczywiście żeńską) dokonującą zbiorowego obnażenia - w rytm Bacha...nalia jakieś;)Coś mi się kołacze w starej części mózgu, że to historia prawdziwa. Jakiś dysydent z Europy wschodniej zaproszony na salony bodaj francuskie, opowiedział taką albo podobną ze zdumieniem. Jak to im się z tego dobrobytu przekręciło... zaproszony na koncert muzyki klasycznej dla uhonorowania, a tu w trakcie kapela zaczęła się rozbierać. I kończyła w rosole.
Z tym, że chyba to męska orkiestra była.
A może to jakiś muzyk tutejszy na saksach tam - wspomniał o takiej ofercie pracy dla biedaka ze Wschodu?