Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
DyLEMaty / Odp: AI - przerażająca (?) wizja
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Hoko dnia Dzisiaj o 08:41:30 pm »
A co w Twojej wypowiedzi wychodziło poza meritum zagadnień właściwych dla tego wątku?
2
Hyde Park / Odp: Kwiz
« Ostatnia wiadomość wysłana przez xetras dnia Dzisiaj o 08:35:51 pm »
można zważyć zestaw monet z I worka jedną, z II dwie itd. tak do IX worka - manko w wadze wynoszące numer worka x 1g wskaże worek z fałszywkami a jak manka nie będzie to fałszywe są w X worku.
Dobrze i logicznie.
To stara zagadka.
PS.
Bystro je potraktowałeś, ja takie "kombinowanie" niestety utraciłem z wiekiem.
3
« Ostatnia wiadomość wysłana przez olkapolka dnia Dzisiaj o 08:26:47 pm »
Na włam;)
Ale zaczęty podobnie - od podziału na ilość kwadracików.
Z tym, że sam podział to za mało - 3 kwadraciki to też prostokąty - wg mnie nie da się z nich zrobić 4 przystających figur w tej elce. Bo jeden się krzywi.
Wg mnie tylko 4 elki rozwiązują to zadanie.
4
« Ostatnia wiadomość wysłana przez maziek dnia Dzisiaj o 07:12:27 pm »
To było ręcznie ;) .
Ja wykompinowałem, że jak są 3 kwadraty, to każdy trzeba podzielić na 4 kwadraciki, a następnie z 12 kwadracików ulepić 4 figury po 3 kwadraty.
5
« Ostatnia wiadomość wysłana przez olkapolka dnia Dzisiaj o 06:27:07 pm »
Narysowałam "L" - policzyłam ile ma kratek - podzieliłam na 4 i wyszło, że figury mają mieć po 3 kratki (u mnie) - to zdeterminowało kształt (bo po trzech prostokątach wychodziła 4 elka).
Jak wychodziłam z rysowaniem od skrajów, to czwarta figura była prostokątem. Narysowałam pierwszą figurę w kącie "L" i poszło.
To nie wiem  czy to było optycznie czy myślowo;)
6
« Ostatnia wiadomość wysłana przez maziek dnia Dzisiaj o 06:05:40 pm »
Tyż tak sądzę. Ale ciekawi mnie, jak doszedłaś do rozwiązania? Optycznie czy myślowo? Ja myślowo.
7
« Ostatnia wiadomość wysłana przez maziek dnia Dzisiaj o 04:44:15 pm »
Ale w kwestii, że spod palca, czy że wszystkie cycate.
8
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Hoko dnia Dzisiaj o 03:28:56 pm »
No przecież o to właśnie chodzi, że samo z palca a nie o to, że kiczowate czy cycate. Poza tym - nie wszystkie są cycate.

the gustibus...
9
« Ostatnia wiadomość wysłana przez maziek dnia Dzisiaj o 02:09:56 pm »
No przecież o to właśnie chodzi, że samo z palca a nie o to, że kiczowate czy cycate. Poza tym - nie wszystkie są cycate.
10
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Hoko dnia Dzisiaj o 01:17:37 pm »
To pewnie jest kontynuacja tego, co dzieje się od jakiegoś czasu - ożywiania istniejących rysunków. Motywy znane - surrealizm (pierwszy link - od razu przyszedł mi na myśl Magritte) i jego współczesne kontynuacje  i pochodne jak realizm magiczny.
Plus trochę kiczowatego fantasy z cycatymi panienkami. Nic nowego, tyle że się rusza. No ale technika idzie do przodu, to widać - bo to wszystko jest pewnie strzelone z palca, bez twórczego wkładu tych, co promptowali.
Strony: [1] 2 3 ... 10