Polski > Hyde Park

Właśnie stworzyłem...

<< < (90/92) > >>

maziek:
Sam lezie, no to chyba, że masochista, i to seryjny ;) . Poza tym wiem, co mówią do mnie koty!

Q:

--- Cytat: Hoko w Września 18, 2023, 03:15:11 pm ---A gdzie tam jest z nazwiska wymieniony Zakapturzony Zamaskowaniec?  ;D
--- Koniec cytatu ---

Gdzie, gdzie... Na samym dole strony (a czy z nazwiska? może i lepiej, że Sheeva publice darowałeś ;)):

"...traf chciał, że parę dni wcześniej oglądałem film o kosmitach, to i od razu mi się skojarzyło. Tytuł był, jeśli mnie pamięć nie myli, Mroczne widno. (...) Nawet nie myślałem, że kosmity są takie wredne. To nie ma żartów, zwłaszcza jak się trafi taki Zakapturzony Zamaskowaniec – o, wtenczas przerąbane na całego..."

A wcześniej jeszcze:

"na końcu i bez ostrzeżenia wstawione jest zdjęcie autora przebranego za MROCZNE WIDNO"

Gdzie taki cosplay, modnie mówiąc, tyż coś znaczy ;).

--- Cytat: Hoko w Września 18, 2023, 03:15:11 pm ---No, pierwsza seria mi się podobała, a potem...
--- Koniec cytatu ---

Pierwsza, czyli tak zwana Oryginalna Trylogia, kiedy jeszcze widno nie było? To czemu do tego Widna odwołanie, nie do niej? ;)

Lieber Augustin:

--- Cytat: Hoko w Września 18, 2023, 03:15:11 pm ---To jeszcze fragmencik z tego odcinka - bo tu, wbrew pozorom, bardzo istotne kwestie są poruszane  :)

--- Koniec cytatu ---
A dzięks.
Taaa... chciałbym mieć połowę Twojej wyobraźni :)

Q:
...fan-hipotezę nt. sposobu działania pewnego pająkopodobnego ustrojstwa z najlepszego odcinka piątego - ogólnie raczej beznadziejnego - sezonu "ST: Discovery". Co prawda ma ona może tylko ciut więcej sensu, niż kwarkowo-twarogowe wynurzenia p. Szpili, a w dodatku - z konieczności - tłumaczy nowsze absurdy przez starsze (mistycznawe nonsensy z wczesnego "TNG", i stanowiące rzadki wykwit, i tak rozdokazywanej w tym względzie, startrekowej egzobiologii, mózgożerne żyjątka z "ENT"), i na dobitkę strumieniem świadomości jest pisana, ale jakoś chciałem się nią z Wami podzielić:
https://forum.startrek.pl/index.php?msg=5884

ps. W roli listka figowego, cytat z hawkingowej przedmowy do "The Physics of Star Trek" Kraussa:

"Today's science fiction is often tomorrow's science fact. The physics that underlies Star Trek is surely worth investigating. To confine our attention to terrestrial matters would be to limit the Human spirit."

Lieber Augustin:

W ciemnocie czarnej niczym kruk
ludzkość wegetowała...
"Niech będzie Newton!" - rzekł Pan Bóg,
i światłość wnet się stała.

"A to ci sprawa fajna" -
pomyślał szatan. "Ho!
Sprowadzę im Einsteina:
przywróci status quo".

I co Szanowni Państwo na takie spolszczenie? :)
Krytyka jest mile widziana. Zarówno konstruktywna, jak i destruktywna ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej