Polski > Lemosfera
Przywitaj się
maziek:
Hej!
Żuczek:
Cześć Nikodem.
Nareszcie nie jestem najmłodsza (stażem) bo czasem aż się boje odezwać.
Lieber Augustin:
Nie bój się, Żuczek, my tutaj nie gryziemy :)))
Przy okazji: czy polskie "hej" ma wspólne korzenie z "hello", "hi" oraz "heil"?
Q:
Nie wiem, czy Nikodem777 i anna3 to jednak nie botki. W każdym razie sygnaturki mają prawie identyczne.
zlakarma:
Dzień dobry wszystkim , jestem w życiu na levelu 50. Zaglądałem tu już dawno temu i zawsze coś ciekawego przeczytałem. Dziękuję za to forum jego twórcom. Z Lema wracam do Fiaska, Bajek, Golema, Śledztwa, Kataru, Powrotu, lecz przede wszystkim do Pirxa. Pierwszy raz czytałem go w wieku, myślę, 10 lat. Znam całe fragmenty na pamięć. Gdy chcę udawać mądrzejszego i inteligentniejszego niż jestem, mówię Pirxem, Lemem, Calderem, whatever i zawsze się udaje. Minąwszy półmetek życia widzę, jak te opowiadania były ze mną. Już czytając pierwszy raz jako małolat, miałem niejasne uczucie, że jest to w jakiś sposób droga każdego przeciętnego faceta i pewnego dnia będę takim gapiowatym kadetem i zanim się spostrzegę, Pirx z Ananke będzie mi bliższy. Zarzuca się Pirxowi papierowość. To chyba jego siła, te wszystkie niedopowiedzenia.
A jak Pirx upraszcza życie:-) w trudnych sytuacjach, gdy kompletnie nie wiedziałem co zrobić, zawsze zdawałem się na niego. Nigdy nie zawiódł. Uff. Wystarczy. Jeszcze raz dzień dobry. Z.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej