To akurat zauwazylem, ale tak sa tylko ksiazki Lema, a nie ma opracowan tworczosci Lema itp, no i oczywiscie felietonow itp 
To, co widziales to tylko 10%, no gora 15% calej bibliografii Lema. Calosc zawiera tez felietony Lema, w tym te z ODRY mniej wiecej do roku 2000, wiec wymaga raczej nieduzej aktualizacji. Cala bibliografia Lema mojego autorstwa byla wydana przez Monash University w Melbourne w serii "Working Papers - Polish Studies", kiedy jeszcze owe polskie studia byly na Monash (padly, bo ani rzad polski ani tym bardziej rasistowski i ksenofobiczny i bardzo Polakom niechetny rzad australijskich neoliberalow nie byly w ich kontynuacji zainteresowane)...
Jak wiecie, "popelnilem" bylem doktorat na temat Lema (Keller, Lech "Visions of the Future in the Writings of Stanislaw Lem" - PhD thesis, Monash University: Melbourne , 2002) i przy okazji skompilowalem (jak dotychczas najpelniejsza) bibliografie Lema. Chcialbym ja wydac, ale nie mam czasu na szukanie wydawcy (pracuje na prywatnej wyzszej uczelni za granica). Kto z forumowiczow mialby jakies sugestie na ten temat? Do jakich wydawcow powinienem napisac, aby nie tracic za wiele czasu?
Z gory wyjasniam, ze nie mam kontaktu z polskimi lemologami, ktorzy (poza nielicznymi wyjatkami) potraktowali mnie "per noga", bowiem z wyksztalcenia jestem ekonomista i politologiem a nie filologiem, a "osmielilem" sie naukowo a krytycznie i nieortodoksyjnie zajac Lemem i jeszcze obronic doktorat (PhD) na temat Lema i to na zachodnim renomowanym uniwerytecie (dokladnie Monash University w Melbourne).
Prosze o kontakt na lech.keller@gmail.com
http://mywebpage.netscape.com/ljkel2/lem01.html