Poniższe uwagi dotyczą potencjalnie wszystkich PT Forumowiczów (z moderatorami włącznie):
1. NIE jest niestety prawdą, że w wątku przez Pana Remuszkę założonym wszyscy Forumowicze są mile widziani.
2. To NIE jest forum Pana Remuszki - ma on tu więc takie sama prawa, jak każdy inny uczestnik dyskusji. Niestety, ale żyje on w świecie wirtualnym, w którym jest on Pierwszym Przed Bogiem, ale to już nie jest przecież moja wina.
3. Ponieważ to NIE jest forum Pana Remuszki, to nie ma on prawa ani moralnego ani też pisanego, aby mnie z tego forum wypraszać. Patrz też punkt 2.
4. Ja nie lubię osobiście ani Pana Remuszki ani też jego wpisów, które dla mnie są oznaką braku kultury oraz dowodzą jego nietolerancji i występowania u niego objawów zwykłego rasizmu, ale jako demokrata i zwolennik wolnego słowa, nawet przez myśl by mi nie przyszło, aby występować o kasowanie jego wpisów, jako że to po pierwsze jest to niedozwolone w kraju, w którym cenzura prewencyjna jest konstytucyjnie zakazana a po drugie, to uważam tak jak Martin Niemöller, że:
"Kiedy cenzura zaczęła usuwać wpisy komunistów, milczałem,
nie byłem komunistą.
Kiedy cenzura zaczęła usuwać wpisy socjaldemokratów, milczałem,
nie byłem socjaldemokratą.
Kiedy cenzura zaczęła usuwać wpisy związkowców, nie protestowałem,
nie byłem związkowcem.
Kiedy cenzura zaczęła usuwać wpisy Żydów, milczałem,
nie byłem Żydem.
Kiedy cenzura zaczęła usuwać moje wpisy, nie było już nikogo, kto mógłby zaprotestować."