@ Remuszko
ośmielę się być zdania, że w tej śmietnikowej kwestii moderatorzy mogą się różnić.
Ale o co chodzi? Ja tylko wyraziłem opinię i zapytałem - nie nakazałem. Skoro ktoś przeniósł, bo nie ja, to znaczy zgodził się z moją opinią. Ale może jestem ukrytym dyktatorem?
@ maziek i ola
twój post, jak na Ciebie, operuje mocno pejoratywnymi sformułowaniami i atmosferą -
Poważnie tak to odebrałeś? A mi sie zdawało że jest klarowny i merytoryczny. Sądzisz, że dyskusja która się rozwinęła dotyczy muzyki? Przypomniał mi się Piotr Kaczkowski, z dawnych lat 80-tych, ktory zdaje sie był członkiem staruszki PZPR, a nawet szefem trójkowej POP, to jednak gdy prowadzący audycję chciał mu zabrać, bodaj w mini-maxie czas na jakieś "wystąpienie bardzo ważnej osoby", nie zgodził się wyrażając zdziwienie uwagą - czy kolega z redakcji politycznej zgodziłby się przerwać swoją relację by nadać fragment najnowszej piosenki? Przynajmniej tak się chwalił... no, chyba że faktycznie uważacie komentowane "tego"zdarzenie za muzyczne.
W dalszej części pytasz co ja prywatnie o tym sądzę? Wolałbym nie grzebać się w tym...bo za takie to uważam. Ale, skoro pytasz...
to sądzisz, że ta "przewałka" o której piszesz to przewałka decydenta Trójki, czy przewałka Niedźwieckiego?
Mam te pytanie za retoryczne - bo wielokrotnie wykazałeś, że potrafisz analizować liczby. A tu raptem trzeba tyle, by uznać, że 1385 jest większe od 1104 - czy masz co do tego jakieś wątpliwości?
Pomijam żenujace a uznaniowe wywalenie jednemu z rywalizujących 1/3 głosów (nie mogę zmilczeć! Purplom i The Cure, by wyindować takie.... I inne też pomijam...
Tu całość wywodu.
https://www.polskieradio.pl/5/1222/Artykul/2513099,Wiemy-ktory-utwor-powinien-wygrac-ostatnie-notowanie-LP3-Wyjasniamy-szczegoly-manipulacjiRozumiem, że podważasz dane źródłowe, skoro jednak masz wątpliwości, która piosenka wygrała - dobrze rozumiem? Jeśli tak, to rzeczywiście otwiera się pole do interpretacji.
I tu chciałbym, by sam zainteresowany orzekł - nie manipulowałem!
Brakuje mi tego głosu, a samo milczenie jest zastanawiające. I nawet teraz jak powie, to słabe będzie -takie rzeczy mówi się od razu, jeśli ktoś wie na pewno , że oszczerstwo.
Co do płacenia za obecność piosenek w radiu to tajemnica poliszynela. Mam trochę znajomych w branży muzycznej, więc wiem... coś tam Doda pisnęła...Ale jeśli pytasz o dowody, to takich nie mam.