Polski > Prezentacje maturalne
[M] Lit. i film. wizje świata przyszłości.
Q:
--- Cytat: maziek w Września 09, 2009, 12:36:26 am ---W Młodym Techniku to ja pamiętam same mimo-wszystko problematyczne
--- Koniec cytatu ---
Problematyczne, owszem, były. Taka wówczas konwencja panowała (u Zachodniaków zresztą też). Ale tło, na którym te problemy rozgrywano, bywało często soc, a nawet bardzo soc.
Evangelos:
Albo moze sprobuj komisje rozlozyc na lopatki i przytocz jakies niszowe opowiadania z Fantastyki (lub pozniejszej Nowej Fantastyki)? Na pewno jest archiwum w bibliotece. Poza tym takich rzeczy nikt nie sprawdzi, wiec mozesz zabawic sie we wlasna fantastyke i troche pozmyslac :D Nic nagannego - bedzie to wizja swiata przyszlosci wedlug Zlotka ;)
Q:
--- Cytat: Evangelos w Września 09, 2009, 10:00:15 am ---Poza tym takich rzeczy nikt nie sprawdzi, wiec mozesz zabawic sie we wlasna fantastyke i troche pozmyslac :D Nic nagannego - bedzie to wizja swiata przyszlosci wedlug Zlotka ;)
--- Koniec cytatu ---
Tym niemniej nawet przy wyborze takiej "taktyki" wypada najpierw tą literaturę fantastycznonaukową (nie mówię, że całą ;), ale parę najwybitniejszych czy najbardziej reprezentatywnych pozycji) poznać, by wiedzieć o czym się mówi.
Creatio ex nihilo tylko Bogu wychodzi, a i to podobno.
olkapolka:
Hmm...Panowie...Panowie...przeciez Zlotko napisala:
--- Cytat: Zlotko w Września 08, 2009, 11:55:25 pm ---"Różne wizje przyszłości zawarte w lit. fantastyczno-naukowej"
Nie będe ukrywać że nigdy nie interesowałam się taką literaturą, więc myślicie że powinnam sobie poradzić? A w żadne epoki nie chce się pakować :)
--- Koniec cytatu ---
Stad sam wybor tematu wydaje mi sie nadmiernie fantastycznym...coz tu jeszcze wymyslac?:) No..chyba ze ta druga czesc: naukowa;)
Powazniej...Zlotko odradzam wybor tematu w ktorym zupelnie sie nie orientujesz.Z dwojga zlego owe epoki w ktore nie chcesz sie pakowac sa Ci pewnie jednak blizsze przez tzw mimochod;)
P.S. Chyba ze opracowanie kazdego tematu zamierzasz znalezc w necie...to chyba rzeczywiscie nie ma znaczenia.Bedzie to rownie fantastyczne;)
ANIEL-a:
Przyszła Olka i pozamiatała ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej