Polski > Prezentacje maturalne
[M] Matura 2005 i S. Lem
nty_qrld:
nie ma nigdzie podanej daty
pzdr
Deckard:
Sleep, akcja Solaris ma miejsce w odległej przyszłości i tyle.
Sleep:
a toście mnie zaskoczyli... A tam przy tym opisie jak to odkryli solaris i tak dalej nie była rzucona żadna data? szyt.. to mi troche krzyżuje plany.. :P
no ale dziękuje baardzo :*
skrzat:
--- Cytuj ---jest sprawa taka że nie mam pod ręka Solaris i niestety nie bede miała do poniedziałku a w poniedziałek mam maturke również ustna z polskiego (gdyby kogos interesowało to temat "bohater i świat przedstawiony w fantastycze XX w") a baaardzo potrzebuje informacji o tym kiedy (dokładnie chodzi mi o rok, lata) ma miejsce akcja Solaris.
Zniecierpliwością czekam na odpowiedz.
--- Koniec cytatu ---
Pytanie mnie urzekło, bo sam jakoś nigdy sam się nad tym nie zastanawiałem. W książce rzeczywiście nie ma żadnych konkretnych dat, ale postanowiłem po prostu zapytać o to samego autora. I wiecie, co odpowiedział:
- W przyszłości: to jest tak samo, jak z horyzontem - nigdy nie można do niego dotrzeć.
Pozdrawiam wszystkich maturzystów
Bladyrunner:
--- Cytuj ---
Pytanie mnie urzekło, bo sam jakoś nigdy sam się nad tym nie zastanawiałem. W książce rzeczywiście nie ma żadnych konkretnych dat, ale postanowiłem po prostu zapytać o to samego autora. I wiecie, co odpowiedział:
- W przyszłości: to jest tak samo, jak z horyzontem - nigdy nie można do niego dotrzeć.
--- Koniec cytatu ---
Cholera Skrzat, powiem ci używając pewnego sloganu pochodzącego ze zwiastunu filmu o wojskach imperium kręconego właśnie przez fanów "Star Wars", że masz...
"THE BEST DAMN JOB IN THE GALAXY"!!!!!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej